reede, 24. september 2010

Tagliatelle tomatipestoga - päikselise suve mekk

Kuigi päike ei käi enam ammu kõrgelt, on veel hea õnne korral võimalik poest leida tomateid, mis lõhnavad ja maitsevad peaaegu õigesti. Teate ju küll - suvepäikese järele.

Ma armastan tomateid, kuid peagi, nii umbes 6ks kuuks jätan ma nendega hüvasti, sest see heleoranzikas plastik, mida poes talvel tomati nime all müüakse ei ole söömist väärt.

See tomatipesto on ideaalne just praegusel ajal - kui meeles on veel imeliste kesksuviste tomatite maitse ja päris seda enam leida pole, aga üsna häid tomateid saab. Lisades neile mõned maitseained, saab särtsakalt maitseva roa, mis oleks justkui oma-aia tomatitest valmistet. Maitseb see tõesti hästi ja keegi lauas ei märkagi, et liha või muud loomset roas ei ole. Pealegi valmib kogu roog pasta keemise ajaga.

Retsept imekaunilt ja inspireerivalt Vegan yum yum lehelt. Kergelt mugandatud.

Jagub neljale.
- 300 grammi tagliatellesid vms lintpastat
Pesto jaoks:
- 500 grammi tomateid
- 60 grammi indiapähkleid
- 2 spl tomatipastat
- 2 küünt küüslauku
- tilk sidrunimahla
- 0,5 tl suhkrut/agaavisiirupit

Aseta tulele suur pott veega, kui see on keema tõusnud lisa ohtralt soola ja seejärel pasta. Keeda 1 minut vähem, kui pakil kirjas.

Samal ajal purusta pesto jaoks kõik loetletud asjad blenderis/köögikombainis/nuimiksriga. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta potis väheses õlis, pidevalt segades kõrgel kuumusel seni, kuni pasta keeb. Kurna pasta ning sega pesto hulka, lase 1 minut madalal tulel tõmmata ja jaota taldrikutesse. Serveeri vegan-parmesani ja hakitud basiilikuga. Ilusat sügist!

5 kommentaari:

  1. Kätrin, kui kastme magustamiseks mett kasutada, siis see veganitele ei sobi (aga nad võivad asendada suhkru või agaavinektari või siirupiga ;))
    Muidu kaunis, ma võtan retsepti kenasti vastu ka ;)

    VastaKustuta
  2. Pille, mina kasutasin koduaia tomateid ja siis muidugi polnud vaja mett panna - need niidki magusad. Aga poetomatitele tuleks vist suhkrut lisada jah. Lisan märke retsepti.

    VastaKustuta
  3. tomatite, pählite ja pestopotsiku pilt on ülinunnu

    VastaKustuta
  4. Aitäh, aitäh.
    Tore on kuulda, et pildistamisoskus ka areneb :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...