See, martsipani-kohupiimakreemi ning ohtrate marjadega kook on üks minu sügavkülma-puhastuse lemmikuid. Krõbe muretainapõhi, hapukad marjad ning mesimagus martsipani-kohupiimakreem on ideaalne kooslus.
Jagub 10le:
Tainas:
- 75 grammi toasooja võid- 50 grammi suhkrut
- 1 väike muna
- noaotsake soola
- noaotsake küpsetuspulbrit
- 120 grammi jahu
Täidis:
- 250 grammi teralist kohupiima
- 100 grammi martsipani
- 50 grammi suhkrut
- 2 muna
- 200 grammi meelepäraseid külmutatud marju (minu lemmik on vaarika-mustika kooslus)
- 2 spl maisitärklist
Valmista tainas (muretainast pikemalt siin), milleks sega ühtlaseks pastaks muna, suhkur ja toasoe või. Mõõda lauale jahu, sool ja küpsetuspulber, sega läbi ning vala peale või mass. Haki jahu ja või kokku, kuni saad munaputru meenutava massi. Suru mass käte abil 5-10 liigutusega kokku tainbatooniks (ära sõtku ega üleliia käsi kasuta), mässi kilesse ning lase jahedas 30 minutit puhata.
Valmista tainas (muretainast pikemalt siin), milleks sega ühtlaseks pastaks muna, suhkur ja toasoe või. Mõõda lauale jahu, sool ja küpsetuspulber, sega läbi ning vala peale või mass. Haki jahu ja või kokku, kuni saad munaputru meenutava massi. Suru mass käte abil 5-10 liigutusega kokku tainbatooniks (ära sõtku ega üleliia käsi kasuta), mässi kilesse ning lase jahedas 30 minutit puhata.
Martsipani-kohupiimakreemi on kõige lihtsam teha blenderis, kus segan kokku munad, toasooja martsipani, suhkru ja kohupiima.
Kuumuta ahi 220kraadini. Rulli taigen jahusel laual lahti, tõsta pirukavormi ning suru ühtlaselt põhja ning külgedele. Tee kahvliga sisse täkked ning küpseta kuumas ahjus 5-6 minutit, kuni tainas enam ei läigi.
Sega kokku külmunud marjad ja tärklis, tõsta kuumale põhjale, vala peale kohupiimakreem ning küpseta 180kraadises 35-40minutit. Enne serveerimist lase täielikult jahutuda. Kaunist külmapüha!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar