esmaspäev, 9. mai 2011

Kevadeburger - mahlane einevõileib makrasalatiga

Seda, et mulle igasugu võileivalised hirmsasti meeldivad, olen ma ennegi kuulutanud. Ega Eestis väga paljudes kohtades just häid võikusid ei saa - sai pole kunagi piisavalt pehme ja täidisega koonerdatakse. Need, kes Taani võileivamaailma näinud, teavad hästi, millest räägin. Egas midagi, seni tuleb mahlaseid ampse kodus ise teha.

Selle võileiva ristisime kevadeburgeriks. Kujult ja loomult natuke burgerlik :), ent kerge ja mõnus. Kui kodus juhtub olema karulauku, tasub sedagi täidisesse sisse lõigata. Ja kõik, kellele seller ei meeldi - tasub kindlasti siin katsetada, võite meelt muuta...

Retsept Nami-Namist.
Neljale:
- 4 meelepärast kuklit
- 300 g lumekrabi
- 4 spl majoneesi
- 4 spl jogurtit
- soola, pipart
- näpuotsatäis suhkrut
- 2 sellerivart
- 2 kevasibulat
- salatilehti

Valmista kaste: sega kokku majonees, jogurt ja maitsesta soola, pipra, pisukese suhkruga. Murenda näppudega kastmesse lumekrabi. Lisa hakitud kevadsibul ja väikesteks tükkideks lõigatud seller, sega kokku.
Aseta kuklile salatileht ning tõsta sellele ohtralt salatit. Serveeri koos sõõmu kevadpäikesega!

2 kommentaari:

  1. Kevadeburger on nii lahe nimi :)

    VastaKustuta
  2. :)
    Mul läksid elukaaslasel kohe silmad särama, et saab hommikusöögiks burksi.

    Nii saab ilmselt seda rooga ka lastele atratktiivsemaks teha ja nii nad sellerit ning karulauku sööma saada :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...