reede, 9. märts 2012

Uudiseid pilve pealt ehk beseerull granadillikreemi ja vaarikatega

Beseerull on üks neist asjadest, mida kas armastatakse või ei sööda üldse - et olevat liiga lääge ja üldse üks imelik asi. Aga nüüd on võimalik kõik vastumeelsed ümber pöörata, sest koostöös granadillikreemi ja vaarikatega on beseerull võitmatu - hapukad vaarikad ja granadilli eksootika tasakaalustavad vastastikku täiuslikult magusat beseed.
Kuigi besee rullikeeramine võib näida keerulisena, on mõne lihtsa nipiga see imelihtne. Täidisesse mineva granadillivõide peaks päev varem valmis tegema, et see jahtuda ja taheneda saaks. Retsepti selle tegemisest leiab eelnevast postitusest või otselingina SIIA vajutades.

Rullist jagub 10le:
- 4 munavalget
- natuke sidrunimahla
-näpuotsake soola
- 200 grammi suhkrut
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 2 tl maisitärklist
- 1 tl valgeveiniäädikat
- soovikorral mandlilaaste

Kreemi jaoks:
- granadillivõiet
- 100 grammi kohupiima
- 200 grammi (külmutatud) vaarikaid

Vahusta munavalged sutsu soola ja sidrunimahlaga vahuseks (nagu vannivaht). Lisa kolmes osas suhkur ja jätka vahustamist, kuni saad läikiva, siidise vahu (nagu habemeajamiskreem). Ära üle vahusta, munavalgevaht peab olema ühtlane mass.


Lisa vaniljesuhkur, sõelu peale maisijahu ja mõõda hulka veiniäädikas ning vahusta paari aeglase pöördega läbi.

Laota plaadile küpsetuspaber ja määri see toiduõliga, seejärel laota peale munavalgevaht ja silu ühtlaseks. Soovikorral puista peale mandlilaaste.

Küpseta 150kraadises ahjus kuni tund - ahjud on väga erinevad, seega kontrolli 40 minuti möödudes beseed ja kui see on pealt kaunilt beež ja krõbe, kuid siiski vetrub, eemalda ahjust. Libista lauale jahtuma ja kata teise küpsetuspaberiga.

Kreemi valmistamiseks sega kokku granadillivõie ja kohupiim. Kui kasutad külmutatud vaarikaid, võta need sügavkülmast välja ja tõsta sooja ahju sulama.

Kui besee on 20minutit jahtunud, keera see ettevaatlikult tagurpidi puhta küpsetuspaberi peale ja tõmba ära paber, mille peal besee küpses. Määri kreem besee peale, laota vaarikad ühtlaselt laiali ja keera küpsetuspaberi abil besee õrnalt rulli. Head nautimist!

6 kommentaari:

  1. Kahtlen küll, kas sellest rullist 10-le jagub.;)

    VastaKustuta
  2. See 10-le arvestus on jah tehtud - kõik saavad tüki ja juurde ei anta. Kui juurdevõtmisega arvestada, siis jagub kahele :D

    VastaKustuta
  3. Mina olen teinud sama asja lihtsalt grenadilli ja vaarikaga (http://jucjaco.blogspot.com/2011/09/beseerull-vaarikate-ja-grenadilliga.html), jeerum, kui maitsev see on! Ma olen täielik grenadilli hull :) Sinu grenadillivõie tundub ääretult isuäratav, võtan plaani!

    VastaKustuta
  4. Tegin ka beseerulli ja rōōmustan, et tuli välja, vaid äärtest oli rull natuke kõvem, keskel aga mōnusalt vetruv. Irma

    VastaKustuta
  5. Väga-väga kaua otsisin rulli retsept! Uskumatu , suured-suured tänud sulle, Kätrin! Vaarikad juba sulavad ning varsti teeme ära! Aitäh veelkord;)

    VastaKustuta
  6. Irma, äärtest jääb ta kõvem ikka, sest need tükivad natuke õhemad jääma - silu palju tahad :)

    Anonüümne, tore, kui siit blogist endale kauaotsitud retsepti leidsid. Loodan, et õnnestus ja maitses!

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...