Lund on juba nabani ja köögis hõljuvad piparkookide ning vürtside lõhnad. Loomulikult ei puudu viimased ka nädalavahetuse pannkookidest.
Lisaks erinevatele vürtsidele on neis pannkookides lisaks veel ka riivitud kõrvitsat ja kaerahelbeid - puht praktilisel kaalutlused mõlemad lisatud. Kõrvitsat elab mul lihtsalt suures koguses akna laual ja olen selle lisamisest kõikjale jätkuvalt sõltuvuses. Kaerahelbed said tainasse visatud aga seetõttu, et koolis ootas ees pikk päev, mistõttu tahtsin, et minu hommikusöök oleks vähe toekam, kui lihtsalt jahu, muna, suhkur.
Serveerimiseks sobivad selliste tummisemate pannkookide peale ideaalselt hakitud pähklid ja mesi/vahtrasiirup. Mulle maitsevad hirmsasti pekaanipähklid. Kui on nõks veel viitsimist mässata, sega maitsestamata (kreeka) jogurtisse kaneeli ja mett ning mõnusalt talvine mütsike ongi pannkookidel peas.
Kahele:
- 2 muna
- 1,5 spl suhkrut
- näpuotsaga soola
- 200 grammi riivitud kõrvitsat/porgandit
- 4 spl kaerahelbeid (mitte kiir)
- 1 tl purustatud ingverit
- 1 tl kaneeli
- näpuotsaga kardemoni
- 4 spl täisterajahu
- 1 tl soodat
- nisujahu
Klopi munad suhkru ja soolaga lahti. Lisa peenelt riivitud kõrvits/porgand ja kaerahelbed ning sega ühtlaseks. Sega hulka vürtsid, sooda ja täisterajahu ning sega tainaks. Viimasena lisa niipalju nisujahu, et saaksid pehme, paksu hapukoore taolise taina.
Prae või-õli segus keskmisel/madalal kuumusel mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri pähklite, mee ja kaneelise jogurtiga. Mõnusat talve!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar