Täna on minu kalli sõbranna Maria sünnipäev. Palju õnne, Maria :)
Tavapärase kingituse asemel küpsetasin Mariale hoopis hiigelsuure pavlova tordi.
Maria pole eriline koogisõber ja kui ühel õhtusöögil magustoiduks pakutud pavlova ka talle maitses sai kinnitust mulle ammu teada tõsiasi -
Maria pole eriline koogisõber ja kui ühel õhtusöögil magustoiduks pakutud pavlova ka talle maitses sai kinnitust mulle ammu teada tõsiasi -
see tagasihoidlike koostisosadega tort peidab endas suurt väge, meeldides ka neile, keda tavaliselt magustoidud ja koogid külmaks jätavad.
See imeilus pärlendav kook, mis on pealt krõbe ja seest vahukommiselt pehme, on algselt pärit Austraaliast.
See imeilus pärlendav kook, mis on pealt krõbe ja seest vahukommiselt pehme, on algselt pärit Austraaliast.
Mina kuulsin sellest koogist esmakordselt Nami-nami kooskokkamise raames, kus see oma lihtsuses, kuid ainult kiitvate kommentaaride poolest mulle kohe silma jäi.
Eriti maitsev on pavlova pisikeste suvepäikese järgi lõhnavate metsmaasikatega, mida ka pimedal talvel sügavkülmast koogile maitsekrooniks saab puistata.
Retsept väikeste mugandustega Nami-namist.
10-le jaguva pavlova jaoks võta:
- 4 toasooja munavalget
- 4 toasooja munavalget
- näpuotsaga soola
- 200 grammi suhkrut
- 2 tl maisitärklist
- 1 tl valget veiniäädikat/0,5tl äädikat
- 200 grammi suhkrut
- 2 tl maisitärklist
- 1 tl valget veiniäädikat/0,5tl äädikat
- 2tl vaniljesuhkrut või vanilje-essentsi
Peale:
- 400 ml vahukoort
- 200 grammi kohupiimakreemi
- 4 spl suhkrut
- vaniljesuhkrut
- graaatõunaseemneid, hapukaid marju
Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa kolmes jaos suhkur, ise pidevalt vahustades, kuni saad tugeva, läikiva vahu, mis oma kuju hoiab.
Sõelu peale maisitärklis, lisa veiniäädikas ja va
Sõelu peale maisitärklis, lisa veiniäädikas ja va
nilje. Sega õrnalt, vahtu alt ülespoole tõstes läbi.
Just need 2 esimest, koogis kummalisena näivat koostisosa tagavad selle, et pavlova seest vahokommiselt pehme jääks. Kui neid kahte käepärast pole, saad üleni läbiküpsenud, kõrbeda hiigel-bežee.
Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja tõ
Just need 2 esimest, koogis kummalisena näivat koostisosa tagavad selle, et pavlova seest vahokommiselt pehme jääks. Kui neid kahte käepärast pole, saad üleni läbiküpsenud, kõrbeda hiigel-bežee.
Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja tõ
sta valge vaht sellele. Vormi umbes 5 cm paksune ketas, mis on pealt suhteliselt tasane, sest hiljem saab sellest koogi põhi.
Pane 160kraadisesse ahju ja keera ahi KOHE 110 kraadi peale.
Küpseta ahjus 45minutit kuni 1 tund. Ära ahju ust vahepeal ava, muidu võib kook kokku kukkuda.
Lase ahjus täielikult jahtuda.
Pane 160kraadisesse ahju ja keera ahi KOHE 110 kraadi peale.
Küpseta ahjus 45minutit kuni 1 tund. Ära ahju ust vahepeal ava, muidu võib kook kokku kukkuda.
Lase ahjus täielikult jahtuda.
Serveerimiseks keera kook tagurpidi, kuna vastu küpsetuspaberit olnud põhi ei ole krõbe.
Vahusta vahukoor, lisa kohupiimakreem ja vahusta natuke veel.
Tõsta kreem ühtlaselt koogile ja kaunista marjadega.
Väga hästi sobivad kõik hapud marjad - kirsid, jõhvikad, vaarikad. Kui neid võtta pole, kasutan mina tihti rubiinpunaseid granaatõunaseemneid.
Head küpsetamist!
Teretulemast toidublogimise toredasse maailma, Kätrin :)
VastaKustutaMe sõime täna hommikul külmast võetud metsmaasikaid, mõnus oli!
Aitäh, Pille!
VastaKustuta2008 aastal Nami-Nami avastamisega alguse saanud obsessioon üha kasvab :)
Nii Sinu, Ragne kui paljude teiste blogid on seadnud väga kõrge lati, seega sai kaua enne mõelda-kaaluda-loobuda, kuni lõpuks julguse kokku võtsin.
Väga vahva blogi, püüan katsetada hetkel Sinu varianti Pavlova tordist.
VastaKustutaEi jõua ära oodata, millal valmis saab. Postitan pärast ka oma blogisse. Kuigi minu blogi veel üsna uus :)
Vaatan, kuidas välja tuleb :)
Aitäh, Maria.
VastaKustutaPostita kindlasti - pavlova on alati blogides suur hitt.
Ja jõudu-jaksu blogimisel :)
kui ma küpsetan seda ahjus kuumaõhuringlusega siis milline peaks olema temperatuur?
VastaKustuta