neljapäev, 4. veebruar 2010

Lihtne gurmee - spagetid pestoga


Olen enda jaoks avastanud poodides müüdavad eelpakendatud salatid - rukkola, põldsalat, spinat jms. Neist saab kiiresti ja lihtsalt maitsvaid roogi valmistada.

Vahel aga juhtub, et ei tarvita kõike korraga ära ning värske oma-aia basiiliku puudumisel olen nendest salatitest teinud hoopis pestot, millest seejärel koos spagettidega maitsev õhtusöök saab.Loomulikult sobib ka bruschetade ehk krõbesaiade katteks.

Päris nii maitsekas see pesto pole, kui basiilikust tehtu, aga külma talve kirgastab kindlasti.

Kui pestot üle jääb, pane õhukindlasse purki ja säilita külmkapis.



Jagub ohtralt neljale:
- 100 grammi värsket spinatit või rukkolat
- 30 grammi seedermänniseemneid
- 2 küünt küüslauku
- 50 grammi parmesani (riivi peenikeseks)
- 2-3 spl head külmpressioliiviõli
- näpuotsatäis soola

Kui on jaksu uhmerda spinat/rukkola, küüslauk ja seedermänniseemned peeneks, lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks pastaks. Tööpäevadel teeb seda minu eest köögikombain.

Keeda pasta rohkes, tugevalt soolatud vees al-dente, kurna.
Pane tagasi potti, lisa värske pesto, sega korralikult läbi.
Soovikorral lisa päikesekuivatatud-tomateid või parma sinki.
Serveeri värskelt riivitud parmesaniga.
Head isu!

1 kommentaar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...