neljapäev, 4. veebruar 2010

Talveõhtu nauding: hapukasmagusad martsipani-mustikamuhvinid



Muhvinid on minu suureks nõrkuseks -
imemaitsvad ning valmivad kiirelt.


Neid mõnusaid väikeseid koogiampse on väga lihtne valmistada ja retseptivalik on lõputu. See on minu, kui loomingulise küpsetaja jaoks väga paeluv- leiutan tihti uusi muhviniretsepte.

Siin üks minu lemmikretsept minu lemmikmarjade, mustikatega. Need muhvinid on martsipanist magusad ja mustikatest hapukad ning väga pehmed ja mahlased.



Retseptist valmib 12 suurt mustika-täpilist muhvinit:
- 40 grammi võid
- 2 spl demerara-suhkrut
- 1 muna
- 60 ml piima
- 100 grammi martsipani
- 150 grammi jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1tl soodat
- 300 grammi (külmutatud) mustikaid

Sulata või ja lisa 2 supilusikat suhkrut. Lase jahtuda.
Löö blenderisse või köögikombaini 1 muna, pudista sisse toasoe martsipanimass, lisa piim ja sulavõi-suhkru segu. Püreeri kuni saad ühtlase sametise kreemi.

Mõõda kaussi jahu, lisa küpsetuspulber ja sooda ning sega hulka blenderis tehtud kreem.

Sega kergelt läbi, lisa mustikad ja sega mõned korrad - ära üle sega, sest nagu ütleb Nigella - mida rohkem tükkis tainas, seda kohevamad muhvinid.

Kui kasutad külmutatud mustikaid läheb tainas peaaegu jäässe, kuid sellest pole midagi.
Tõsta kahe lusika abil tainas muhvinivormi ja küpseta 175 kraadi juures 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...