reede, 19. veebruar 2010

Maitsekas kanafilee parmesani ja parmasingiga Jamie Oliveri sulest

Selle postituse nime saab mõista kaheti - esiteks on see Jamie sulest pärit retsept tavalisest tiba peenem ning sobib hästi pakkuda ka pidulaual ning külalistele. Ja teiseks annavad parmesan ja parma-sink muidu üsna tavalisele kanafileele ohtralt maitset ja vunki juurde.

Kuigi parmesan ja parma-sink ei ole võib-olla igaühe jaoks tavapärased koostisosad on neid enamikes poodides mingis variatsioonis siiski juba saada ning sobivad just selle retsepti järgi hästi esmaseks katsetamiseks. Hoolimata sellest, et koostisosad on tibake peenemad ning see näeb taldrikul ilus välja, on seda toitu tegelikult äärmiselt lihtne ja kiire valmistada.

Jagub kahele, ohtra salatiga serveeritult neljale:
- 2 kanafileed
- 30 grammi parmesani (sobib ka Valio forte juust, mis on kättesaadavam)
- 40 grammi parma-sinki
- soola
- pipart
- praadimiseks õli
Serveerimiseks omal valikul rohelist salatit kerge ürdiõlikastmega.

Lõika kanafilee paksematest kohtadest õhemaks, et saaksid ühtlase suure tüki. Lõika pinnale mõned ristilõiked ja raputa peale värskelt jahvatatud (valget)pipart.

Riivi peale parmesan nii, et kanafileepind oleks ühtlaselt kaetud. Aseta peale parma-singi viilud, ääred natuke kohakuti. Pane neile peale suur lõikelaud ja löö seda käega tugevalt paar korda - nii saad kanafilee õhemaks ja singi korralikult kana külge kinni.

Kuumuta pannil õli ja aseta kanafileed parma-sink allpool praadima. Raputa kanafilee ülemisele poolele natuke soola. Aseta peale kaas ja pruunista keskmisel/kõrgemal kuumusel 5 minutit. Keera kanafileed ringi ja pruunista ka teiselt poolt kaane all 5 minutit. Keera kuumus madalamaks ja lase 5 minutit järelvalmida.

Eemalda pannilt, lase 3 minutit tõmmata, lõika viiludeks ja serveeri rohelise salatiga.
Head katsetamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...