Tuleb tunnistada, et ega palju muutunud ei ole. Poest lõhe asemel meie oma rahvuskala ostes on muidugi uhke tunne, kuid nende lõhn, puhastamine ja muu eeltöö ei meeldi mulle kohe üldse. Vahel aga isutab lapsepõlvemaitsete järele ja nii täna kodus räimeteo ette võtsingi.
Idee räimi tavalise jahu asemel rukkijahus paneerida sain siit.
Nii maitsevad nad natuke leiva järele ja teadagi, et räim ja leib klapivad hästi.
- Isujärgi räimerümpasid
- muna, piima
- soola, pipart
- rukkijahu
Klopi lahti munad, sega hulka piim ja ohtralt soola, natuke pipart.
Paneeri rukkijahus ja prae rohkes õlis.
Serveeri keedukartuli ja külma kastmega. Head isu!
praegu (veebruaris) on stokis räimefileed väga soodsalt ehk siis nii jääb vähemalt puhastamine ära. aga see pagana praadimishais... muidu on räimed täiesti lemmikud... haisuvältimiseks teen ahjus igasugu räimevorme. tomatikastmes ja hapukoorkastmes. kuigi tahaks neid praetud räimi hoopis.
VastaKustutaKaalusin isegi eile, et röstin neid hoopis ahjus, sest hoolimata kinnisest köögiuksest ja täisvõimsusel imurist on terve korter seda praadimise lõhna täis. Kass käib muidugi nina püsti ja naudib aroome täiega :)
VastaKustutaProovin kindlasti sama retsepti järgi ka ahjus röstimise ära ja annan teada, kas tuleb samaväärne.
Tomatikastmes neid ahju pista on muidugi väga geniaalne - pean kindlasti proovima.
jep, röstimine on super lahendus ka. minu teada on Ansu selle meister. ma pole ise veel proovinud. anna kindlasti teada kui oled ära katsetanud.
VastaKustutama kardan, et ahjus kuivalt röstimine ei tekita räime ümber seda leivamaitselist krõbedat koorikut, mis rasvaines praadides nii mõnus jääb...Aga proovi ja anna siis teada, kuidas läks:) Igaljuhul väga ahvatlevad need räimed siin pildil välja, hakka või jälle haisutama...:)
VastaKustutaTahan kindlasti proovida jah - äkki saab vähema rasvaga hakkama ahjus.
VastaKustutaMel jäi süües mõned räimed alles ja panin need marinaadi - rukkijahu annab ikka väga mõnusa nüansi - ka marineerides.