pühapäev, 25. aprill 2010

Näputööring vol 2 - imelised trühvlikommid

Vahepeal oli kodus igasuguste kommide tegemine väga popp - igasugu imeasju sai siis katsetatud.

See nami-namist pärit Domino küpsise-toorjuustutrühvli retsept on jäänud minu kullavaramusse ning teen neid ikka üha uuesti ja uuesti. Lihtne teha ja uskumatult maitsvad.

Umbes 50 trühvlit:
- 375 grammi Domino küpsiseid
- 200 grammi maitsestamata toorjuustu
- 200 grammi (tumedat) shokolaadi
Kaunistamiseks mandlilaaste, purustatud soolapähkleid, purustatud tšillit, sidrunikoort jms.

Purusta Domino küpsised (sh valge kreem!) köögikombainis või tainarulliga tampides kilekotis peeneks puruks. Lisa toorjuust ning sega (köögikombainis) nii kaua, kuni segu on kreemjas. Tõsta segu 10 minutiks külmkappi tahenema.

Vormi segust väikesed pallikesed niiskete käte või kummikinnastega ja aseta need mõneks ajaks uuesti külmikusse tahenema.

Sulata shokolaad vesivannil. Kasta iga trühvel sulashokolaadi sisse ja tõsta tahenema fooliumiga kaetud kandikule või lõikelauale. Kaunista kohe meelepäraselt. Hoia serveerimiseni jahedas.
Kasutasin Farmi maitsestamata toorjuustu ning Fazeri tumedat küpsetamis-shokolaadi. Valmis trühvleid hoia külmikus ning tarbi paari päeva jooksul. Head näputööd!

1 kommentaar:

  1. Ma olen teinud neid trühvleid Philadelphia toorjuustuga ka, jäävad muide maitsvamad. Mõtlesin, et proovin järgmine kord mascarponega. Väga väga maitsvad :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...