pühapäev, 2. mai 2010

Kuuma suve oodates - kõige kreemisem, sametisem ja parem jäätis.

Kodus ise jäätise tegemine tundub paljudele ulmeline. Selleks on vaja spetsiaalset masinat, jäätisepõhja keetmine munakollastest ja koorest on paras ettevõtmine ning siis peab segu veel külmkapis 12 tundi jahtuma, enne, kui jäätist tegema saab hakkata.

Selle kõik võib aga unustada, sest Ragne leiutas täiesti geniaalse ja imelihtsa jäätiseretsepti. Pole vaja ühtki masinat peale miksri ja 15 minutit aega. Ja fantaasiat, sest jäätisepõhjale võib hulka segada kõike, alates küpsistest-kommidest mooside-siirupiteni välja.

Jäätis ise on tõesõna parim, mida olen söönud- imemaitsvalt koorene, sametiselt pehme ja kreemine - täpselt nagu vanasti. (Itaalia maasika-gelato on vaid parem.)

Põhiretsept, millest tuleb ca liiter jäätist:
- 600 ml rõõska koort (35%)
- 1 purk suhkruga kondenspiima (valge-sinisetriibuline konserv-purk on parim)

Vahusta vahukoor, kuni saad pehme vahu (kui miksri välja võtad langevad tipud tagasi ehk "soft-peak"). Sega hulka kondenspiim ja vahusta läbi. Viimasena lisa hulka soovitud lisand ja vahusta kergelt läbi. Pane hermeetilises topsis vähemalt 10ks tunniks sügavkülma.
Pildil olevale jäätisele purustasin käte vahel hulka 1 paki domino-küpsiseid.


Hästi sobivad ka piparmünt ja shokolaaditükid; mustsõstramoos; iirisekommid; Vana-Tallinna kooreliköör; maapähklivõi-indiapähklid; purustatud pistaatsiapähklid; laimimahla ja koort jne. Head katsetamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...