reede, 14. mai 2010

Rabarbrihooaeg avatud - hõrk toorjuustukook hapuka maitsenüansiga

See kauaoodatud aeg on nüüd jälle käes ja ma ei mõtle siin mitte esimesi rohelisi lehti puudel, vaid suuri rohelisi lehti aianurgas, mis näitavad, et rabarbrid on piisavalt suured noppimiseks. See on vist iga kokkaja suurim kevadetähistaja, kui saab esimesed rabarberihõrgutised valmistada.

Mina valisin sel aastal esimeseks rabarbrikoogiks perenaine.ee lehelt silma jäänud toorjuustukoogi rabarbriga. Tegin ma selle oma emale emadepäevaks ja ta jäi koogiga väga-väga rahule - tuleb tunnistada, et ta on üsna valiv, kuna on ise suurepärane kokk. Seega, kui miski talle tõesti maitseb, peab see hea olema.

Suur tort, jagub 10-le:

Põhja jaoks:
- 8 digestive küpsist
- 50 grammi toasooja võid

Täidis:
- 400 grammi toorjuustu (Farmi või Philadelphia)
- 400 grammi kohupiimapastat (kasutasin väherasvast)
- 150 grammi/1,5dl suhkrut
- 6 muna
- 2 spl tärklist
- ca 500 grammi rabarbrit

Lõika rabarber väiksemateks juppideks (noori varsi ära koori) ja hauta väheses vees pehmeks (võtab ca 10minutit). Vala sõelale 15minutiks nõrguma. Samal ajal valmista koogipõhi - selleks purusta küpsised köögikombainis, lisa toasoe või ja sega kuni saad märga liiva meenutava massi.

Pane lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber ja suru küpsisepuru ühtlaselt põhjale ning veidi äärtele. Aseta külmkappi tahenema.

Täidise jaoks sega omavahel toorjuust, kohupiim ja suhkur. Seejäral sega ükshaaval hulka munad ja seejärel sõelu hulka tärklis. Kõige viimasena lisa jahtunud ja nõrgunud rabarber. Sega korralikult läbi. (Kõike seda teen mina miksriga madalal kiirusel vahustades) Vala täidis ettevaatlikult küpsisepõhjale ja raputa kergelt, et see ühtlaselt jaotuks.

Küpseta 160kraadises ahjus 1tund 20minutit. Aseta ahju ka kauss veega. Lase ahjus täielikult jahtuda. Kook on parim järgmisel päeval ja külmkapi jahedana.

Soovikorral võid koogi katta valgeshokolaadiglasuuriga, aga ka ilma glasuurita on kook väga maitsev. Kaunist kevadet!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...