pühapäev, 31. oktoober 2010

Et esmaspäev oleks vähem sinine - kodutehtud nutella

Käsil on kiired ajad, kus hommikusöögiks putru keeta ei jõua ning õhtul 8 paiku koolist jõudes kaua paja ees ei seisa. Nädalavahetused olen praktikal ühes profiköögis veetnud, mistõttu pole kodus enam ei jaksu, ega suuremat kihkugi kokkata. Kogu elevus ja kirg on päeva jooksul tortidesse, kookidesse, saiakestesse panustatud. Tänane pühapäev oli mul aga kohustustest prii ja veetsin sellest mõnusalt mitu tundi köögis.

Et uut algavat nädalat ja sinist/pimedat esmaspäeva natuke kirgastada valmistasin hommikusaiale määrimiseks nutellat ehk shokolaadi-pähklivõid. Kodutehtud nutella maitseb täpselt nagu päris, ainult parem :)

Retsept namist. Või kogust vähendatud.
- 150 grammi metsapähkleid
- 115 grammi tumedat shokolaadi
- 40 grammi magedat võid
- 0,75 dl kakaopulbrit
- kuni 1,5 dl tuhksuhkrut
- tsipa soola

Rösti metsapähklid 220 kraadises ahjus, kuni need on kuldsed ja aromaatsed. Võtab umbes 5 minutit, jälgi hoolega, et kõrbema ei läheks. Hõõru pähkleid kergelt köögirätiku sees, et koored eemaldada, kui kõik ei tule, pole hullu.
Purusta pähklid blenderis või köögikombainis, kuni saad ühtlase pasta. Varu kannatust, see võtab natukene aega. Sulata shokolaad ja või vesivannil, lisa pähklipastale. Sega läbi. Lisa kakao, 4 spl tuhksuhrut ja sutike soola, sega blenderiga läbi. Lisa veel nii palju suhkrut, et saaksid enda maitsele sobiva magususe.
Vala purki tahenema. Naudi pehmel saial. Valgemaid-helgemaid hommikuid!

5 kommentaari:

  1. Seda ma teen, aga ma proovin 100 g šokolaadi ja 50 g võiga. Mul suur nõrkus Nutella vastu, aga ega need koostisained seal nüüd kõik nii ilusad ja süütud pole. Tulebki ise tegema hakata :)

    VastaKustuta
  2. Seda minagi Pille - ikka pähkliaroomi ja taimseid rasvu jms.

    Võid, shokolaadi, suhkrut ja pähkleid määrin palju rahulikuma südamega saiale :)

    VastaKustuta
  3. Ei ole selle peale tulnudki, et "nutellat" kodus teha;)

    VastaKustuta
  4. Gea, tasub kindlasti proovida. Poes müüdavate nutellade koostisosade nimekiri on kahtlemapanevalt pikk ja keeruline.

    VastaKustuta
  5. Kui palju sellest kogusest umbes tuleb? :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...