esmaspäev, 25. oktoober 2010

Väikesed juustukohrud - mõnus soolane amps hommikuks, lõunaks, õhtuks

See on üks neist retseptidest, mida nähes teadsin kohe, et pean seda proovima ka ise võimalikult kiiresti järele teha. Juba nimi oli mõnusalt omapärane.

Sõna kohr, kohru, kohrus kasutab EKI pinnavormide iseloomustamiseks, mis tähendab alt õõnsat, üles kerkinud moodustist. Need ampsud on ka omamoodi pinnamoodustised, sest lihtsast vedelast tainast kerkivad lopsakad, õhulised sufleed, pakkudes ahju kiigates täitsa meelelahutuslikku vaatemängu. Sobivad pakkuda hommikusöögilaual (taina saab eelneval õhtul valmis segada) või ka lõunal-õhtul supi kõrvale või niisama näksimiseks.

Valmistamine lihtsamast-lihtsam, suflee keerukusest pole juttugi. Retsept nami-namist. Valmib 12 kohru.
- 2,5dl piima
- 2 muna
- 2,5 dl nisujahu (150grammi)
- 1 spl sulatatd võid
- 0,5 tl soola
- tibake musta pipart
- 5 spl riivitud tugevamaitselist juustu (Näiteks Gouda)
- 2-3 spl riivitud parmesani
- soovikorral murulauku või tilli

Klopi kausis piim, munad, või, jahu, sool-pipar ühtlaseks, lisa juustud ja maitseroheline, kui kasutad. Lase vähemalt 1 tund seista ja jahul paisuda (võib ka üleöö).

Kuumuta ahi 220kraadini ja pane muhvinipann* sinna 2-3minutiks kuumenema. Pristi peale õli, kui kardad kohrude kinnijäämist.

Vala igasse auku 2/3ulatuses tainast ja küpseta 18-20minutit, kuni kohrud on kerkinud ja kuldsed. Ära vahepeal ahjuust ava. Serveeri kohe! Head isu!

*Kasutasin 12auguga tavasuuruses muhvinipanni.

4 kommentaari:

  1. Tore, et maitsesid, Kätrin! Kusjuures ma just vaatasin, et kujult teised, aga siis märkasin, et kasutasid tavalist muffinivormi :)

    VastaKustuta
  2. Tere!
    Ehk oskate öelda milles võib olla asi,et minu kohrud ei kerkinud absoluutselt??Tegin kahel korral ja null mis null...nii õnnetu olen

    VastaKustuta
  3. Anonüümne,

    Kas kohe üldse ei kerkigi või alguses kerkivad, aga ahjust välja võttes vajuvad kokku? Kui jah, küpseta 1-2minutit kauem.

    Kas ahi ja pann on ikka korralikult kuumad? Ega Sa ahju ust küpsetamise vahepeal ava?

    VastaKustuta
  4. Juba ahjus ei kerki nad üldse!Ahju ust ei ava üldse ja kuumaks lasen samuti nii panni kui ka ahju.Nad on ülimaitsvad aga lihtsalt sellised nagu paksemad pannkoogid ja välimust pole üldse.Tahaksin ikka täiuslikkust saavutada:)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...