esmaspäev, 24. jaanuar 2011

Krõbedad korvikesed vürtsikas-mahlase kanasalatiga: peolaua hitt

Nendest korvikestest olen ma juba mõnda aega vaimustuses olnud. Nii vaimustuses, et kui keegi küsib, mida head võiks suupiste laual pakkuda räägin käte vehkides, kui head ja geniaalselt lihtsad on tortiljadest tehtud korvikesed, mida võib täita just endale meelepärase lisandiga.

Idee tortiljadest korvikesi teha leidsin vahvast Nami-nami kokaraamatust, kus see koheselt mu tähelepanu köitis. Korvikesed jäävad mõnusalt krõbedad, aga mitte kõvad ning variante nende täitmiseks on lõputult - soolasest, vürtsikast kerge puuviljasalatini välja.

Korvikesed ja täidise saab ka natuke enne valmis teha, mistõttu on peopäeval võõrustajal muret vähem.

Valmib 24 korvikest, täidiseks vürtsikas-mahlane kanasalat:
- 6 suurt nisutortiljat
- 500 grammi jagu kanafileed
- magusat tšillikastet
- majoneesi
- maitsestamata jogurtit
- 1 suur pirn
- 1 pea meelepärast salatit
- soola-pipart

Korvide valmistamiseks lõika tortiljad neljaks (kui kasutad väikeseid tortiljasid, siis 3ks).
Õrnalt servi kokku voltides, et tortijale võtaks korvi kuju, aseta need muhvini panni aukudesse (kasutan 12 auguga panni) ja küpseta 170 kraadi juures 7-8 minutit.
Korda ja valmista teisedki 12 korvikest.

Kanasalati valmistamiseks lõika kanafilee ribadeks ja prae panil kuldseks. Maitsesta soola-pipraga. Kui on soovi, võid lisada kanafileele ka näiteks apelsini-pipart või natukene karripulbrit. Lase kanafileel jahtuda ja haki see väikesteks tükkideks. Lõika pirn kuubikuteks. Sega kokku ja lisa kaste. Kastme koostise vahekorrad sõltuvad tegijast - kes tahab rohkem teravust, paneb rohkem tšillikastet, kes armastab majoneesi, paneb rohkem seda. Kergema ampsu saad, kui kasutad ohtralt maitsestamata jogurtit.

Rebi salatist lehed ja aseta need korvidesse nii, et üks ots kataks korvi põhja ja teine salatilehe äär jääks korvikesest veidi kõrgemale. Täida korvikesed salatiga ja serveeri.

Proovi ka näiteks tuunikala lisandiga või suitsujuustu-kodujuustu-munasalatiga.

9 kommentaari:

  1. :) Mul ei olnud neid korvikesi algselt plaanis lisada oma raamatusse, sest a) olin retseptide valiku enne nende korvikeste "avastamist" juba enam-vähem lõpetanud ja b) need läksid sinna Sumari/Kangi KÖÖK raamatusse.

    Aga tegime neid mullu suvel korduvalt ja pidevalt ja mitu sõpra uurisid, et "need paned ju raamatusse ka ikka, eks" ja nii lisasingi. Endale see idee väga meeldib ja tõepoolest, täidisega võid ju lõputult mängida!!!

    VastaKustuta
  2. See on tõesti mõnus-mõnus ja lausa geniaalne leiutis - lõpuks ometi midagi muretaina korvikese asemele :)

    Meil on ka kõik sööjad alati uurinud ja küsinud, et kuidas ja mis see on.

    Väga õige otsus oli see raamatusse panna :)

    VastaKustuta
  3. Väga ahvatev!
    Tahaks kindlasti proovida, aga natukene segaseks jäi see korvide voltimine/küpsetamine... Kuidas nad sinna muhvini panni paigutad? Kas nad seal laiali ei vaju? Kuidas täpsemalt voltida???
    Äkki mõni näpunäide veel - enne kui ise katsetama hakkan :)

    VastaKustuta
  4. Anonüümne, ma tegin natuke volitimisharjutusi paberiga ja kõige paremini moodustub korvike nii, kui võtad tortiljaveerandiku kätte, kumer pool üleval pool, terav ots all ja voldid õrnalt kumerat poolt mõlemalt poolt äärest kahe korra - nagu seelikule tehakse värvli alla sissevõtted.

    Ja ega see korvike ei tulegi selline madala-sirge põhjaga korv, vaid pigem natuke nagu torbik - mul mõned olid kergelt ka lääpas, ent kui salatileht püsti ja salat sees, see lääbakus enam häiri :)

    VastaKustuta
  5. Aitäh - eks ma katsetan kõigepealt siis paberiga ja teen mõned voltimised :D kuigi eriti veel ettekujutust ei oma...
    Aga pannile? Kas nad püsivad seal ise või paned midagi toeks küpsetamise ajaks???

    VastaKustuta
  6. Ei, raskust pole vaja, sest kui ära voldid ja tortilja muhvinivormi asetad, siis ta enam väga sealt välja ei hüppa ja kui hüppabki, saab uuesti kergelt voltida ja tagasi panna. Minul ka sellised vaid kergelt lohku volditud tortiljakorvid töötasid laual koos täidisega ilusti.

    VastaKustuta
  7. Lihtsalt suuuuuurepärane.
    Sobiks jääsalat või mõni paksem salat.
    Aga võivad olla ka väikesed korvikesed, sellised 2 ampsu omad, siis saab 1 tortillast 3 tk.
    Väga maitsev!

    VastaKustuta
  8. Anonüümne, aitäh, aitäh!
    Mina tegin kah viimasel korral väikesest tortiljast, lõikasin kolmeks ja sai väga mõnus.

    VastaKustuta
  9. Aitäh jagamise eest! Tõiesti imehead. Teen neid kindlasti veel ja veel ja veel.... :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...