reede, 19. august 2011

Särtsuv veisevokk - kausitäis kuuma

See on siis nüüd natukene käes - sügis, ma mõtlen. Blogides on juba esimesed õunakoogid näha (vaata näiteks seda, Tuuli väga kihvti slaavipärast pirukat) ning pildistamise paradiisiaeg on otsakorral, sest õhtul pärast tööd on juba väljas piisavalt hämar, et ainult päevavalguses pilti ei tee (blogijal siis sellised hädad) ja ka isud on sellised tummisemad - tahaks liha ja midagi kuumagi.

See veiselihavokk on kiire ja lihtne valmistada, aga maitset jagub ühte kausikesse enam kui küll. Marinaadi teen ka enamasti silma järgi, selge on vaid, et lisama peab ohtralt küüslauku, ingverit ja tšillit.

Jagub kahele:
Marinaad:
- 2 spl austrikastet
- 2 spl sojakastet
- 2 spl mett või agaavisiirupit või palmisuhkrut
- 2 spl laimimahla
- 1 küüs küüslauku
- 1 pöidlasuurune jupp ingverit
- 1 punane tšilli (julged jätavad seemned sisse)

- 300 grammi pehmemat veiseliha
- 100 grammi (külmutatud) rohelisi herneid või suhkruherne kaunu
- serveerimiseks munanuudleid
- värsket koriandrit

Sega kokku marinaadi ained ja hakitud tšilli, riivi sisse küüslauk, ingver. Lõika veiseliha suupärasteks tükkideks ja lisa marinaadi hulka. Lase 30minutit kuni tunnike tõmmata.

Kuumuta vokil õli tuliseks, lisa marinaadist nõrutatud veiseliha ning voki kõrgel kuumusel 2-3minutit. Lisa herned, kuumuta minutike, lisa marinaad ja kuumuta kuni see moodustab kergelt kleepuva, paksu kastme.

Serveeri munanuudlitega, peale raputa ohtralt koriandrit ja julgematele chillit. Head vokki!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...