esmaspäev, 9. jaanuar 2012

Kuum shokolaad vahukommimütsiga - mesimagus kruusitäis

Tali jõudis nüüd siis täies hiilguses kohale ja kohe ihkab hing mitte enam lihtsalt midagi sooja, vaid ka magusat.

Nii nagu praegu väljaski, katab seda mesimagusat shokolaadijooki uhke lumivalge kuhila - need on vahukommid, mis joogi kuumuses mõnusalt pehmeks sulavad ja joogile armsa vahumütsi pähe tekitavad. Täpselt õige kosutus pärast lumehangedes müttamist.



Kahele:
- 40 grammi 70% shokolaadi (Kasutan Laima oma)
- 300 ml piima
- näpuotsatäis soola
- 4 tl mett
- vahukomme

Kuumuta piim, kuni see tugevalt aurab. Keema pole vaja lasta, siis pole ohtu, et piimale kile tekiks ning samuti säilitab mesi paremini oma tervistavad omadused ja shokolaad sulab nii kui nii juba 32kraadi juures.

Haki shokolaad peeneks ja lisa koos mee ning tsuti soolaga kuumale piimale. Vispelda kuni shokolaad on sulanud. Pane kruusi põhja vahukomme (ca 4-5tk) ja vala peale kuum shokolaad. Lase minutike tõmmata ning serveeri uhke vahukommimütsiga kruusikesed lõdisevale sõbrale. Head kosumist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...