esmaspäev, 6. veebruar 2012

Sünnipäevalapsele torti - porgandi, safrani ja apelsini-toorjuustukreemiga

Tõepoolest nii see on - meie seas on sünnipäevalaps ja selleks on minu armas blogike.
2 aastat tagasi ja mõni päev otsagi, mõtlesin, et nüüd aitab - kui ikka tuttava tuttav, kes minu jaoks võihivõõras, minu numbri tuttavalt küsis ja helistab, et kokkamisnõu küsida, võiks see kõik ehk kuskil avalikus ruumis kättesaadav olla, mitte ainult mulle endale ja sõpradele abikätt pakkuda. Ja nüüd, 2 aastat hiljem, tagasi vaadates ei suuda ma rohkem tänulikum olla sellele kõnele, mis blogile aluse pani. See teekond on olnud imeline.

Palju elamusi, katsetusi, sekka paras kogus äpardusi ning ahha-hetki. Õppimine töö ja muu tegevuste kõrvalt pagar-kondiitriks, et vanakooli tarkusi endasse ahmida ning laupäeva hommikul kell 6 juba praktikakoha köögis tainast segada ja muidugi inimesed - külg, mille peale isegi ei tule, kui oma kodus, üksi, esimesed retseptiread üles riputad. Kohtumine ja sõbrunemine fantastiliste endasarnastega, kellega pärast 6tunnist õhtusööki veel restorani ukse taga tunnikese juttu puhume - silmad kõigil säramas, sest teemaks on toit, kokkamine ja kõik, mis selle kirega kaasneb. Ilusad ajad.

Nagu kord ja kohus, sai sünnipäevalapsele ka üks kook küpsetatud - natuke pidulikum, safrani ja apelsinikreemiga porgandikook.

Tainas:
- 110 g võid
- 100 g suhkrut
- 3 muna
- 250 g riivitud porgandit
- 200 g nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 1 näpuotsatäis safranit
- 1 spl apelsini mahla + 1 spl kuuma vett

Toorjuustukreem
- 200 g toorjuustu
- 3 tl tuhksuhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- ühe keskmise apelsini mahl
Kaunistuseks pekaanipähkleid

Pane safran sooja apelsinimahlaga tõmbama. Vahusta või suhkruga kohevaks ning lisa ükshaaval munad, vahepeal korralikult vahustades. Sega sisse riivitud porgand ning safranivedelik. Lisa nisujahu, küpsetuspulber ja kaneel ning sega kiiresti tainaks. Küpseta korralikult võitatud 20cm lahtikäivas vormis 170kraadi juures tund aega. Lase täielikult jahtuda.

Kreemi valmistamiseks vispelda toasoe toorjuust kergelt vahule, lisa suhkrud ja apelsinimahl. Vispelda, kuni saad siidise kreemi.
Kata jahtunud kook toorjuustukreemiga, kaunista pekaanipähklitega. Sobivusel serveeri sünnipäevaküünlaga. Palju õnne, blogi!

10 kommentaari:

  1. Õnnesoovid blogile ja eelkõige blogi perenaisele. Mis on eriti armas, siis see, et blogi pidades tundub, et kuidas ma küll enne ilma sain ja et olen juba terve igaviku toiduteemal heietanud. Seda on ka kulla sünnipäevalapse puhul märgata, sest hakkasime blogima pea ühel ajal ehk siis .... 2 aastat tagasi :D

    VastaKustuta
  2. Tuuli, aitäh!

    Ja aitäh, tähelepaneku eest - milline error :D:D
    Kirjuta veel hommikul vara, suure entusiasmiga, enne tassi kohvi ja tõelist ärkamist :D

    VastaKustuta
  3. palju, palju, palju õnne Sulle, Kätrin!:) Blogi alustamine oli Sul üks suurepärane otsus, sest silmadesära kumab siin blogis läbi igast reast! Olen fänn ;-)

    VastaKustuta
  4. :D See väike apsakas aastate lugemisega on tõeliselt armas. Minul on ka vahel juba raske meelde tuletada, kuidas oli elu ilma blogimiseta. Nii intensiivne, paljudest toredatest inimestest ja sündmustest laetud on olnud see paar aastat.

    VastaKustuta
  5. Armas Kätrin, suured õnnesoovid blogitähtpäeva puhul!!

    VastaKustuta
  6. Palju õnne, Kätrin, nii Sulle kui ka blogile!!!

    VastaKustuta
  7. Kätrin, palju õnne sulle ja pikka iga sinu päikeselisele blogile!

    VastaKustuta
  8. Palju õnne ja jätkuvat kirjutamislusti!

    VastaKustuta
  9. Tuuli, see on tõesti nii - kõik see, mis on vahepeal juhtunud ja toimunud, need elamused ja kohtumised, üritused ja kokkamised - need ei saa ju kõik vaid kahe lühikese aasta sisse mahtuda?! Aga nii ta on - pidin kohe näpud arvutamiseks appi võtma :)

    Silja, Pille, Maria, Merle ja Piret - aitäh teile heade ja indu lisavate soovide eest.
    Jätkan veel suurema rõõmuga, kui seda seni olen tundnud.

    VastaKustuta
  10. Tundub, et siin blogosfääris on üks pidu teise otsa ja ma magan need kõik järjest maha... Kätrin, palju õnne, rõõmu ja veel palju-palju toredaid kulinaarseid elamusi, mida siia jäädvustada. P.S.See kolmene sünnipäev tundus igatahes minu jaoks palju usutavam. :))

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...