kolmapäev, 15. veebruar 2012

Tummine shokolaadijook apelsiniga - koogi asemel

See tugevalt shokolaadine, värskendava apelsinilisandiga shokolaadijook asendab hästi kooki, mida ootamatult külla saabunud sõbrannale pakkuda pole. Jook valmib kiiresti, kuid on espresso tassist pakkudes igati pidulik õhtulõpetus.
Kui teha siinkohal võrdlus sooja joogimaailma kuninga - kohviga, siis on siin kirjutatud shokolaadijook - vahukommi lisandi ja meega justkui caffe latte ja see kuum shokolaad siin justkui espresso - kange, tummine, kergelt mõrkjas ja noobli alatooniga.

Kahele:
- 80 grammi 70% shokolaadi
- 200 ml piima
- näpuotsake soola
- näpuotsake suhkrut
- 0,25 tl kartulitärklist
- pool väiksema apelsini mahlast

Kaunistuseks apelsinikoort

Kuumuta piim, kuni see tugevalt aurab, lisa peeneks hakitud shokolaad, suhkur, sool ja tärklis. Väga madalal kuumusel vispelda jooki kuni shokolaad sulab ja jook kergelt pakseneb. Eemalda tulelt. Pigista sisse apelisinimahl ja sega läbi. Serveeri kohe. Kaunistuseks riivi joogile mõned apelisnikoore ribad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...