kolmapäev, 8. august 2012

Kohev omlett spinati ja juustuga ehk minu hommikuturgutus

Hotellis ööbides meeldib mulle alati süüa omletti - see on seal alati kuidagi eriti kohev ja mõnus. Nüüd olen leidnud nipi, kuidas ka kodus omlett mõnusasti kohevaks küpsetada nii, et sellele jahu ja koort ei pea lisama.
Munasid kokku kloppides segan sinna hulka ka paraja sortsu vett. Küpsetades moodustab aurustuv vesi omletti sisse palju väikesi mullikesi, muutes selle mõnusasti kohevaks. Lisaks pehmendab see ka omleti üldist tekstuuri ja nii saab see eriti pehme ja kohev. 

Teise nipina, kuidas üks väga maitsev ja ka tervislik hommikusöök alati valmida saaks, on külmutatud spinat - teate ju küll neid sügavkülmutatud spinatipallikesi, mida igast supermarketist saab? Neid on mul alati sügavkülmas olemas ja kui hommikul tõusen, võtan esimese asjana 2 pallikest sügavkülmast pannile sulama. Silma-hambapesu ajal jõuavad need täpselt parajalt sulada. Ja nii ongi väga lihtsalt igal hommikul omleti sees ka pisike terviseturgutaja. Selles on ohtralt A, C, E ja K vitamiine, palju mineraale ja eriti hästi on see tuntud raua allikana. 

Ühele, küpseb väiksema ca 18cm mõõduga panni peal: 
- 2 külmutatud spinatikuubikut
- suts õli
- 2 muna
- 2-3 spl vett
- soola, pipart
- lisandiks mõnd head juustu - parmesani, fetat vms (Mulle endale meeldib väga punane pestojuust, mida saab Juustukuningatest ja vahel ka Rimist)

Võta spinat hommikuste toimetuste ajaks pannile sulama. Et protsessi kiirendada võid need hetkeks kuuma vee alt läbi lasta. 

Kui oled valmis omletti valmistama, lisa pannile natuke vett, pane pliit tööle ja keeda spinatit vees, kuni see aurustub. Lisa või ja kuumuta läbi. 

Sega kokku munad, sool-pipar ja klopi hulka vesi. 
Vala pannile, soovi korral riivi peale natuke juustu, keera tuli vaikseks ja kata kaanega. 
Küpseta 5-6 minutit, kuni omlett on kohev. 
Serveeri kohe värske salati, tomati, kurgi vms. Kas tunned, kuidas tervis tuleb? 

3 kommentaari:

  1. Olen hotelli hommikusöökidel samamoodi mõelnud. Kodus enamasti teen siiski hapukoorega, aga vahel ka veega ja usun, et oodatud kohevus tuleb ka nii.
    Ometi hiljuti tegin hästi mõnusa, lausa nostalgilise omleti. Mul oli soolatud jaanipäeva eelsest lihaostust veidi sealiha. Ja tegin sellega omletti, munad kloppisin lahti aga piimaga, veidi ka kartulit, ohtralt maitserohelist, sibulat, soolaliha kuubikuid ja isegi viile. Ja see munaroog küpses selles soolaliharasvas nii oivaliseks, et ainuüksi sellepärast läheks ostaks hea kõhualuse sealihatüki ja paneks soola, nii nagu vanasti.:)

    VastaKustuta
  2. jagan siis ka üht omletinippi, mille mõni aasta tagasi Annest&Stiilist sain ja siiani kasutan: http://www.padjaklubi.ee/tag/margit-hakomaa/

    Annika

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...