reede, 17. august 2012

Rubiinsibulad ja arbuusi-feta salati täiustus ehk august on suvekuu

Nüüd üks väike nipp, mis on seni paljude jaoks olnud silmi avav ja muutnud nende jaoks sibula kasutamist köögis oluliselt laiemaks. 

Jah, sibulatest saab 10minutiga, neid kuumutamata, luua midagi täiesti uut. Ja see on nii lihtne. Kasutan sedasi marineeritud sibulaid nii grillvõileiva vahel kui ka kreekapärases fetasalatis kui ka siin - selles täiustatud suvelemmikus, kus mesimagusale ja värskele arbuusile vastanduvad soolane feta, hapukas sibul ja maitseküllane petersell. Ja nüüd, kus august päeval ka oma tõelist - lämbet ja õhuta palet näitab, ei saa minul sellest kergest ja värskendavast suvesalatist veel nii pea küllalt. 

Rubiinsibulate tegemiseks on tarvis vaid kolme asja - punast sibulat, laimi ja soola. 
Viiluta sibul õhukesteks poolkuudeks, lisa peale näpuotsake soolahelbeid ning seejärel pigista peale laimi mahl. 

Kõige mugavam on sibulaid marineerida väikses plasttopsis, mis kaanega suletav, nii saad kolm komponenti korralikult läbi raputada ja sibulad marineeruvad kiiremini ning on veelgi hõrgumad. 
Suvesalati valmistamiseks panegi esmalt sibulad marinaadi, seejärel tükelda-puhasta arbuus, laota kandikule, kuhu lisa ohtralt feta juustu, haki petersell ja puista peale. Kõigi nende tegevuste käigus raputa aeg-ajalt ka sibulatopsi. 

Kui sibulad on 5-10 minutit laimimahlas marineerinud, tõsta nüüd kaunilt rubiinivärvi ribakesed salatile, purusta peale musta pipart ja serveeri. Mõnusat suve jätku - august on ju täieõiguslik suvekuu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...