reede, 23. november 2012

Salat pardi ja rukolaga - lihtne vaimustaja


Siin üks selline salat, mis sobib ideaalselt kas õhtuseks maiustamiseks või eelroaks õhtusöögil, sest maitsekombo ja väljanägemine on sel salatil väga noobel ning kuigi tundub keeruline, on parti kodus hästi lihtne valmistada. Pähkliselt tugevamaitselise rukola tasakaalustamiseks ja pardi täiustamiseks sobib ideaalselt magusalt mahlane hurmaa.

Jagub neljale:
- ca 500 grammi pardirinnafileed
- soola, pipart
- 400 grammi rukolat
- 2 hurmaad

Kastme jaoks:
- 120 ml (8spl) punasesõstramahla
- 60ml (4 spl) vett
- 60ml (4 spl) sojakastet
- 2 spl tšillikastet
- pardi praeleem

Lõika pardifilee nahale tihedalt diagonaalis lõiked kuni lihani ja aseta külmale pannile nahk allpool küpsema. Puista peale soola, pipart. Prae keskmisel kuumusel 10minutit, et nahk muutuks krõbedaks ja rasv välja sulaks. Vahepeal vala pannilt rasva ära. Pööra fileed ümber ja prae ka teiselt poolt 8minutit ning raputa soola-pipart krõbedale nahale. Mässi filee fooliumisse ning lase rätiku all 10minutit tõmmata.

Samal ajal pese ja nõruta rukola, lõika hurmaa suupärasteks tükkideks ja aseta salativaagnale.
 Kastme valmistamiseks vala pannilt ära üleliigne rasv, lisa punasesõstramahl, vesi, tšillikaste ja soja ning nõruta fooliumist juurde pardi praeleem. Lase keema tõusta ja redutseeri natuke, et saaksid siirupilaadse, paksema kastme.
Lõika pardifileed õhukesteks viiludeks, laota salativaagnale ja vala peale kaste. Serveeri kohe. 

2 kommentaari:

  1. No täiesti müstika on see alateadvuse värk! Täna õhtuks tegin just hurmaaga ja pardiga salatit ning pardilihale andsin särtsu tšillise punasesõstratarretisega. Ise ka ei usuks, kui keegi räägiks. Mõtlesin just, et kombo on nii mõnus, et tuleks sellest blogida :)))

    VastaKustuta
  2. Ooo, Tuuli, kui tore, et Sul samad mõtted ja maitsemeeled töös - ere hurmaa on minu meelest pimedal ajal ideaalne särtsu ja värvi lisaja ning sobib pardiga ideaalselt.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...