reede, 2. november 2012

Ühe poti kõrvitsa-brownie - lihtne, kiire, maitsev... Ja tervislik?!

Suur tali juba akna taga, aga mul ikka hoidistamine käib - kõrvitsa aeg on sel aastal kuidagi eriti pikalt käimas. Nagu ka eelmisel aastal, panin selgi korral päikeseratta purki ehk tegin kõrvitsapüreed, millega tali läbi lihtne igasugu häid suppe-magustoitu teha. Natuke jäi püreed üle ja kuna hirmsasti isutas millegi magusa järele, otsustasin ära proovida ammu silma jäänud kõrvitsabrownied Silja magusast blogist
Kuna mul oli püreed vähem ja mune ei viitsinud vahustada, muutsin retsepti ning ka valmistusviisi, et see oleks eriti kiire ja lihtne. Täna tööjuures viimaseid tükke laiali jagades ja tegevuskäiku lahti rääkides selgus, et retsepti kokku segamisega saab hakkama reklaamipausi ajal - nii kiiresti käib see kõik, kui koostisosad kodus olemas. 

12 brownie koogikest:
- 300 grammi kõrvitsapüreed
- 100 grammi 70% pähklitega shokolaadi*
- 6 spl pruuni suhkrut
- 1 tl vaniljeekstrakti
- 3 väikest muna
- 1 spl hapukoort
- 100 grammi kakaod
- 1 dl täisteranisujahu
- soola
- 0,5 tl soodat
- 0,5 tl küpsetuspulbrit

Kuumuta kõrvitsapüree, lisa tükeldatud shokolaad ja suhkur ning sega kahvliga pidevalt, et shokolaad sulaks. Eemalda pliidilt ja lase 5 minutit jahtuda. 

Lisa külmkapikülmad munad, vaniljeekstrakt ning hapukoor ja sega läbi. Raputa peale kakao, jahu, sool, sooda, küpsetuspulber ja klopi kahvliga tainas ühtlaseks. 
*Kasutan Laima shokolaadi. 

Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta 160kraadi juures 17 minutit. Lase vormis natuke jahtuda, lõika ruutudeks ja naudi. Need brownied jäävad täpselt sellised nagu nad mõeldud on - tihked, nätsked ja äärmiselt shokolaadised, ainult et näpud ei läigi pärast võist. Kui ei teaks, ei usuks eales, et need palju kõrvitsat sisaldavad ja võid ei grammigi?! 

3 kommentaari:

  1. Näeb väga hea välja... Peab ka proovima

    VastaKustuta
  2. Ma julgeks nende kohta küll tervislik öelda, kuna 70% šokolaad sisaldab ju palju heatujuhormoone ning seda meie praegusel pimedal ajal ongi vaja :) Superidee! Kindlasti läheb proovimisele - ma olen praegu kõrvitsatoitudest lihtsalt lummatud :)

    Küsin, et kui suurt koogivormi kasutasid?

    VastaKustuta
  3. Aitäh selle imelihtsa retsepti eest. Kuigi ma pole kuigi andekas kokkamise alal, õnnestus selle retsepti järgi esmakordne katsetus suurepäraselt. Tõeliselt maitsev ning paneb kõrvitsast lugu pidama ka neid, kes muidu seda ei söö :)
    Suur tänu! Sain indu juurde katsetada ka teisi siin blogis olevaid retsepte!

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...