esmaspäev, 21. aprill 2014

Apelsini-mandlikook ehk ma pean selle retsepti kohe saama

Nüüd läks siis sedasi, et nädalavahetusel sai sünnipäevalauale kooki tehtud ja kuigi see kook on mul üks jõululaua klassikuid, meeldib mulle selle äärmiselt pehme ja mahlane tekstuur, kaunilt kollane värvus ja erk tsitrusemaitse nii väga, et otsustasin proovida, kuidas kook tärkamiseaega sobib.
Kui kõiki neid ülal kirjutatud iseloomustusi lugeda, siis kõlab ju küll nagu kevad? Nõks jäi kooki üle ka ja nagu kord ja kohus sai see ikka tööjuurde toodud, et jagamisest rõõmu topeltsuureks kasvatada. Ja siin nõuti pärast proovimist kohe retsepti, et saaks õhtul järgi teha - nii hea on. Ja gluteenivaba on veel ka pealekauba. Kel suurem pidu, teeb peale valgeshokolaadi-toorjuustukreemi. Sobib ka lihtsalt riivitud shokolaad.

Kaheteistkümnele: 
- 4 keskmist apelsini (500grammi)
- 7 muna
- 250 grammi suhkrut
- 300 grammi mandlijahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soodat
- soovi korral vaniljet

Pane 3 apelsini* koorega keema, keeda 10 minutit, kurna ja pane värske veega veel 30ks minutiks tulele. (Veevahetus aitab ehk natukene mürkaineid vähendada, kuna ka koor läheb koogi sisse). Lase jahtuda. Neljas apelsin koori. Püreesta keedetud koorega apelsinid ja kooritud apelsinid kõik koos ühtlaseks erekollaseks massiks.
Samal ajal vahusta munad suhkruga heledaks vahuks.
Kui poest mandlijahu ei leia, purusta küpsetuspulbri ja soodaga mandlilaastud peeneks. 
Sega kõik ained omavahel ettevaatlikult kokku ja küpseta 170kraadises ahjus 50 minutit. Lase vormis jahtuda.
*Sõltuvalt sellest, kui mõrudat kooki soovid, vali keedetavate apelsinide kogus. Mina kasutan tavaliselt veerandi jagu koorevabu vilju

Toorjuustukreemi valmistamiseks sulata 50 grammi valget shokolaadi ja sega see kokku 200grammi toasooja toorjuustu ja ühe apelsini mahlaga. Määri kreem koogile ja aseta külmkappi tahenema. Päikselist maiustamist! 

5 kommentaari:

  1. Nii ilusad toidud:) Kas selles retseptis apelsine muuga ei saa asendada?

    VastaKustuta
  2. Aitäh, Kerli. Apelsinid võib asendada ka mandariinidega - peene koorega siis. Juba hooaeg algab.

    VastaKustuta
  3. Kas tõesti on 4 apelsini 500 grammi? Ma ostsin 4 ja kilo kaaluvad....kaspidasite väikeseid apelsine silmas? Kokku ikka 500 grammi?

    VastaKustuta
  4. Jah, need peaksid olema väikesed apelsinid - hästi õhukese koorega. Suured on tavaliselt paksu koore ja valge svammise kihiga - see muudab koogi liiga mõrudaks.

    VastaKustuta
  5. Ma olen 15 aastat vana. Ma sündisin HIV-iga, kelle ema suri HIV-nakkuse tõttu. Ja mul on kahju, miks ma kunagi dr. Ituaga poleks suutnud minu ema minu eest ravida, sest üksikemana oli minu ema jaoks väga raske kohtuda dr itua tervendavate sõnadega HIV / AIDSi herpese, Parkinsoni, Copdi, epilepsia, vöötohatise, külma valu, viljatuse, kroonilise väsimuse sündroomi, fibromüalgia, diabeedi Hepatiit kohta võrdselt Vähk, mis olin nii põnevil, kuid hirmutasin samal ajal, sest Ma ei kohanud sellist artiklit online, siis võtsin ühendust dr. Ituaga e-posti aadressil drituaherbalcenter@gmail.com. Samuti vestlesin temaga selle kohta, mis on +2348149277967 ta ütleb mulle, kuidas see toimib. Kiiresti Colorado postkontor Ma saan oma ravimtaimi 4/5 tööpäeva jooksul, kui ta andis mulle gildijooned, mida ma järgida, ja siin elan taas tervena, et kujutada ette, kuidas kasutada jumala oma teoseid kõikides artiklites Internetis, et levitada jumal töö või Dr Itua Herbal Medicine, ta on suur mees.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...