reede, 4. aprill 2014

Salatikausid mango salsaga - little gem on kohal!

See postitus on üleni kevadine ja ma ei kirjutaks seda hetkel, kui ma poleks leidnud Rimi letilt little gem (inglise keeles - väike juveel) salatit. Mis ühes salatis siis küll nii erilist on? Enne, kui selgitan, siis lihtsalt leiu olulisuse demonstreerimiseks tõsijutt, et olen seda salatit kord isegi Londonist kohvris tagasi toonud. Ja just salatit, mitte semmneid, nii suur oli soov seda ka Eestis süüa. 
Aga salatist siis - little gem, kohati viidatud ka kui beebi rooma salat, kuigi see ei tundu päris korrektne olevat, on pisikene ülimalt mahlane ja krõmps salatiline. Väikese käelaba suurused salatipead hoiavad hästi oma kuju ja lubavad end nii grillida kui tugevasse kastmesse mähkida, lahtiharutatult ideaalne ka salatikausikestena kasutada nagu siin retseptis. Maitselt ja tekstuurilt meenutab enim just rooma salatit, aga on palju magusam, natukene isegi herneline. Kindlasti minu kõige lemmikum salat rukola järel. 

Little gem salatipead korvis. Selliselt pakendatult leidsin need ka Rimi letist. Pilt pärineb oregonlive.com lehelt: 
Antud retsept on mõnus eelroog kevadisel brunchi-laual, kerge ja värske, maitsetest pungil. Salatikausid mango salsaga, eelroaks 6-le
- 3 little gem salatipead
- 2 küpset mangot
- 2 avokaadot
- rohelist sibulat
- kirsstomateid
- tšillit
- soola-pipart

Haruta salatipeadest lootsikud, eriti mahlased sisemised lehed haki salsasse. Tükelda mangod, kirsstomatid ja avokaado, haki peenikeseks tšilli ja roheline sibul. Maitsesta soola-pipra ja laimimahlaga. Jaota salsa lootsikutesse ja serveeri. Head avastamist! 

4 kommentaari:

  1. Nägin ka neid Rimi lettidel - on nad mahlased?

    VastaKustuta
  2. See on üks mõnus kevadine roog. Ja Boddahl, little gem on väga mahlane. Ja krõmps, aga samas pehme. Väga hea salatiline on.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...