reede, 9. mai 2014

Kevadine detox smuuti eri vol2 - klassikud

Viimased aasta-kaks on tervisemaailmas teinud suurt ilma rohelised smuutid - neid näeb joomas kuulsusi, kes trennist tulevad ja ühised rohelise smuuti tervisepaastud on online'is kõikjal saadaval. Küllalt leidub neid, kes väidavad - hommikusöögi asendamine rohelise smuutiga on nende tervist, keha ja meelt oluliselt helgemaks muutnud. 
Loomulikult ei pea kohe nii suurelt alustama, et mitmenädalase detox-kuuri ette võtad, aga nädalas paari rohelise joogi hommikusöögiks "söömine" annab aga kehale väga palju vitamiine ja mineraale, mis pärast pikka talve hädavajalikud. 
Varasemas postituses kirjutasin pikemalt lahti ka erinevad nipid ja trikid, mida smuuti tegemisel silmas pidada, need leiab siit.  Soovitan lugeda, nende teadmine muudab smuuti tegemise palju lihtsamaks ja tulemus on maitsvam. 
Täna aga on teemaks smuutimaailma klassikud, kui nii saab öelda. Need kooslused on enim räägitud-tarbitud, kuna need töötavad imehästi, on maitsvad ja turgutavad keha ohtra kasulikuga. 

Pirni-selleri roheline smuuti
- 1 suur küpse pirn
- 2 vart sellerit
- pool sidrunit
- 150 ml vett või kookosvett

Blenderda vesi ja seller esmalt, siis lisa sidrun ja tükeldatud pirn ning blenderda ühtlaseks - ca 1 minut.  Serveeri kohe. Vajadusel säilita õhukindlas topsis kuni 24 tundi - enne tarvitamist loksuta korralikult. 

Mango-spinati smuuti, ühele:
- peotäis värsket spinatit
 100 grammi külmutatud mangokuubikuid (Rimi Ica sarja omad on väga head)
- veerand kooritud sidrunit
- veerand avokaadot
- 150 ml vett
- datleid või mett magustajaks

Pese spinat ja blenderda veega 20sekundit. Lisa mango, avokaado ja kooritud sidrun ning blenderda ühtlaseks. Soovikorral turguta õietolmuga. Magustajaks kasuta mett või datleid, mis lisa koos teiste ainetega blenderisse. Serveeri kohe. Vajadusel säilita õhukindlas topsis kuni 24 tundi - enne tarvitamist loksuta korralikult. Head katsetamist! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...