Kuigi serviisi mul veel pole, on mul siinkohal jagada üks retsept, mida on ideaalne pakkuda, kui sõbrannad külla tulevad. Seda on väga lihtne teha ning keeksis üllatav koostisosa toorjuust muudab selle muidu üsna tavalise küpsetise hõrguks, mahlaseks ja natuke luksuslikuks. Selle idee sain kanalil Travel and Living jooksva sarja Cake Boss raames, kuid nagu võluväel küpsetas sellise keeksi paar päeva hiljem ka Ragne. Koguseid on muudetud.
Jagub kuuele-kaheksale sõbrannale:
- 175 grammi magedat võid
- 200 grammi toorjuustu
- 1,5 dl suhkrut
- 5 muna
- 5 muna
- 4 dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- sutike soola
- 2 spl vaniljesuhkrut (Dan Sukker on parim)
Võta kõik koostisosad aegsasti külmkapist välja, need peavad kindlasti olema toatemperatuuril.
Vahusta või ja toorjuust koos suhkruga ühtlaseks valgeks kreemjaks massiks. Lisa ükshaaval munad, vahusta läbi. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur ning lisa või-muna massile. Sega läbi ning pane võiga määritud keeksivormi. Küpseta 150kraadi juures 1tund, 35minutit. Lase jahtuda ning serveeri tee kõrvale. Head küpsetamist!
Aitäh hea retsepti eest, aga Ragne retseptis on lisatud ka muna. Kas Sina tegid ilma munata ?
VastaKustutaAnonüümne Mare
Vabandust, loetelust olid välja jäänud munad.Töökäigus olid need lisatud :) Neid kulub retseptis 5. Nüüd viga parandatud.
VastaKustutaOeh, lahendatud mure, mida homme Eesti Laulu vaatamise ajal pakkuda- juhhei!
VastaKustutaTahtsin nii seda saadet Cake Boss vaadata, aga unustasin. Kas seal tehti samasugust? Mina sain selle idee ühest toidublogist:)
VastaKustutaSeal tehti jah keeksi ja öeldi, et secret ingriedient on creamcheese :) Selles mõttes on saatest kahju, et ühtki retsepti seal ei jagata ja ma ei ole ka kindel, et see nende retsept täpselt sama on, aga algas see vähemasti või-suhkru-toorjuustu vahustamisega :)
VastaKustutaTõeliselt maitsev ja nii kerge valmistada! Tänud sulle retsepti eest :) Läheb kindlasti kordamisele.
VastaKustutasee oli hyper super mõnus keeks. Toorjuustu maitse jääb kumama mõnusalt :) Aitäh retsepti eest!
VastaKustutaProovin ka kindlasti järgi, tundub väge hea!
VastaKustutaMõnus keeks! Eriti järgmisel päeval, kui oli öö läbi külmikus seisnud - siis oli eriti mahlane ja hõrk!
VastaKustutaInks - mina panen vahel veel viilu rösterisse ning siis natuke toorjuustu peale :)
VastaKustuta