esmaspäev, 1. märts 2010

Shokolaadised shokolaadiküpsised shokolaaditükkidega

Just nii - need küpsised on iga shokolaadisõltlase unistus. Rikkalikud, pehmed, mitte ülimagusad - täiuslikud. Algselt Ameerikast pärit küpsised on meilgi poodides müügil, kuid neid on ülimalt lihtne ise valmistada ja tulemus on kindlasti parem.

Lisaks on need ideaalsed küpsised, mida ootamatutele külalistele pakkuda. Pool tainast külmutades peab selle vaid 15minutiks otse sügavkülmast ahju pistma ning kohvikõrvane ongi olemas.

Retsept pärineb Nigellalt. Natuke vähendasin suhkru ja shokolaaditükkide kogust.

16 suurt küpsist:
- 125 grammi võid
- 50 grammi heledat pruuni suhkrut
- 50 grammi valget suhkrut
- 125 grammi tumedat shokolaadi
- 150 grammi jahu
- 30 grammi head, suhkruta kakopulbrit
- 1 tl soodat
- 0,5 tl soola
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 1 külmkapikülm muna
- 125 grammi shokolaadinööpe või hakitud shokolaadi

Vahusta või suhkruga heledaks. Sulata shokolaad, lase veidi jahtuda ja lisa võile ning vahusta ühtlaseks. Seejärel sega hulka 1 muna. Sega omavahel jahu, sool, sooda, vaniljesuhkur ning sõelu hulka kakao. Sega kuivained vedelate koostisosadega. Peaksid saama ilusa, kokkuhoidva, hästivormitava taina.
Viimasena sega hulka shokolaadinööbid või väiksemateks tükkideks hakitud shokolaad. Vahelduse mõttes võib kasutada nii tumedat, kui ka valget shokolaadi.

Vormi niiskete käte abil või kummikindaid kasutades 16 umbes ping-pongipalli suurust pallikest. Ära neid lamedaks pressi, pallikesed pistagi ahju.

Küpseta 170kraadi juures kuni 18 minutit. 15minutit küpsetades saad pehmed, koogikesi meenutavad küpsised.

Soovikorral pista pooled pallikesed karbis sügavkülma ja üllata ootamatuid külalisisi. Sügavkülmast võttes pikenda küpsetusaega 2minutit. Head küpsetamist!

7 kommentaari:

  1. küpsised on ahjus, loodan, et tulevad maistvad

    VastaKustuta
  2. Anonüümne, loodan, et tulid siis maitsvad ja head?

    VastaKustuta
  3. tulid jaaa, sellepärast tegin täna uuesti, lisasin veel pisut rummiaroomi juurde:)

    VastaKustuta
  4. Super super hea küpsised tulid ja nüüd juba teine ports ahjus:D

    VastaKustuta
  5. Nii tore, et küpsised maitsevad. Ma ise teen tavaliselt tainast topeltportsu, sest esimesed 16 kaovad laualt nii kui nii kohe :)

    VastaKustuta
  6. Kas või on mõeldud pehme või vahustada või sulatatud või? :)

    VastaKustuta
  7. Tegin neid täna ja tõesti mõnusalt suussulavad :P mmmmm.....

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...