kolmapäev, 12. mai 2010

Iseloomuga Liibanoni hakklihapallid suupistelauale.

Imelised Nami-nami kokakoolitused on minu köögimaailma tublisti avardanud maitsete ja retseptidega, mida ma muidu eales proovinud poleks. Esimene, Liibanoni teemaline koolitus toimus juba üsna ammu ja seal proovitud, rohke peterselliga maitsestatud Liibanoni lihapallid Kefta on meie kodus suupistelaual oma koha leidnud.

Meeldib mulle neid pakkuda seetõttu, nad on tiba erilisemad, kui tavaline lihaamps ning neid saab mõnusasti ette valmis teha juba eelmisel päeval, sest sobivad suurepäraselt serveerimiseks toatemperatuuril. Nii on pidupäeval vähem mässamist. Kõrvale pakutakse originaalis vürtiskat tomatikastet, mulle maitseb kõrvale külm kurgi-kevadsibula kooredipp.

Kuigi originaalretseptis kasutatakse lambaliha, aga seda pole tihti saada, olen neid edukalt valmistanud ka veisehakklihast.

Umbes 30 lihapalli:
- 2 keskmise suurusega sibulat
- 50 g siledalehist peterselli
- 600 g tükeldatud lambaliha (kintsutükk või abatükk) võib asendada veisehakklihaga

- 0.5 tl jahvatatud kaneeli
- 0.5 tl jahvatatud vürtspipart

- soola ja pipart


Pane tükeldatud sibulad ning petersell köögikombaini ning peenesta. Lisa lambalihatükid ja haki liha peeneks. Kui kasutad veisehakkliha, sega liha, sibulamöks ja maitseained kausis lusika abil.

Vormi märgade või õliste käte abil umbes kreeka pähkli suurused piklikud pallid.
Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni pallikesed on pealt pruunistunud ja seest küpsed. Sobib serveerida nii kuumalt, kui ka külmalt. Kõrvale paku vürtsikat tomatikastet või külma-koorekastet. Head veeretamist!

1 kommentaar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...