reede, 14. jaanuar 2011

Lumeträpsulised brownied - maiasmokkade ja magusapõlgurite ühine lemmik

Siin ma nüüd jälle oma browniedega olen - korralikku nime pole ma suutnud neile välja mõelda, aga erinevaid variatsioone on vahepeal, lisaks juustukoogi-browniedele valmistatud ohtralt.

Need antud koogikesed peidavad lisaks mõru-tummisele shokolaadisisule endas veel valgeid laiu lumeträpsakaid - valgeid shokolaadinööpe, mis ei sula küpsedes ära, vaid jäävadki koogi sisse kui mõnusad magusad kommikesed.

Selline uhke vaagnake kaunistas ka meie aastalõpu lauda ja said need ühtviisi kiita nii magusalembestelt, kui ka neilt, kes muidu väga kokki ei armasta.

Meie peres on nad igaljuhul suured suured lemmikud, mistõttu pakun neid ka peagi Solarises avatavas nädalalõpu pop-up kohvikus - kes ise kodus küpsetada ei viitsi, siis sealt saab - rohkem infot peagi :)

Brownie, natuke nagu muhvinidki annavad tegelikult üsna palju mängimisruumi - lisa peale juustukoogi kihv, raputa sisse erinevaid pähkleid, marmelaaditükke, shokolaadinööpe ja miks mitte eriti tähtsa päeva puhul kõike eelnimetatut?

Retsept on järgi proovitud korduvalt, töötab ja valmivad täpselt sellised parajalt pehmed, aga siiski mitte näppe õliseks tegevad brownie-koogikesed.

Umbes 16 tükki:

- 125 grammi võid
- 2 suurt muna
- 150 grammi suhkrut
- 150 grammi nisujahu
- 40 grammi kvaliteetset kakaopulbrit
- 0,5 tl soodat
- 1 spl hapukoort
- meelepärast lisandit - näiteks 150 grammi valgeid shokolaadinööpe

Sulata või, lase jahtuda. Vahusta kausis munad suhkruga heledaks vahuks, sega juurde või ja 1 spl hapukoort. Sega omavahel jahu, sooda, kakao ja sõelu taina hulka. Sega läbi. Viimasena lisa taina hulka shokolaadinööbid. Sega kergelt läbi.

Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (mina kasutan 32X20cm vormi).
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Brownie peabki seest jääma kergelt nätske, seega ära üle küpseta. Lase jahtuda ja lõika seejärel ruutudeks. Head maiustamist!

5 kommentaari:

  1. Kust neid valgeid šokolaadinööpe leida võiks?

    VastaKustuta
  2. Anonüümne, neid on kindlasti Tallinnas Stockmannis - Odense on see firma, mis pakil kirjas. Odense teisi tooteid müüakse ka Selverites ja Rimides, ei tea, kuidas nööpidega on. Kaubamaja võib ka katsetada.
    Aga hakitud valge shokolaad sobib ka :)

    VastaKustuta
  3. Järjekordne mõnus küpsetis! Kõik sõid ja kiitsid! Ainult minul kulus küpsetamiseks 15 min 175 kraadises ahjus ja tegelikult oleks võinud veidi vähemgi küpsetada, oleks mahlasem jäänud!

    VastaKustuta
  4. Superhea kook! Kakaod oli mul ainult 24 g, aga sellegipoolest tuli kook tumepruun ja väga maitsev. Tükeldasin sisse ka valget šokolaadi, aga järgmine kord jätan tükid suuremaks.

    VastaKustuta
  5. Väga tore, kui meeldis, brownied on ka minu lemmikud ja see on siin üks tänuväärne retsept, sest kakaod kulub vähe, shokolaadi ei pea tainasse üldse sulatama ja sellest hoolimata tulevad koogikesed tugevalt shokolaadised. Mõnus.
    Lisandina soovitan ka veel väikesi vahukomme - küpsetades jäävad need sinna koogi sisse nagu sefiiritükikesed - mõnus.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...