esmaspäev, 4. juuli 2011

Maasika-rabarbrikreemiga rullbiskviit: kodumaise suve maitse

Nüüd, kus valmis on kodumaised maasikad ning viludamas aianurgas veel ka rabarberit leidub, saab kokku keerata ühe tõeliselt kodumaise suve maitsega rullbiskviidi.

On ju rabarber just see, mis pärast pikka pimedat talve oma roosade nupsudega esimesi lootuskiiri annab, et suvi ikka tuleb ning kodumaised maasikad on suve keskpaiga kuulutajad. Kokku sobivad need kaks suvemaitset ideaalselt - üks neist taevas sõlmitud liitudest taaskord nagu tomat ja basiilik või lammas ja rosmariin.

Rullbiskviit oma lihtsuses laseb maasika-rabarbrikreemil särada ning kuumal suvepäeval on see parajalt kerge ning mahe magustoit.

Valmib suur rull.
Biskviidi jaoks:
- 5 toasooja muna
- 140 grammi suhkrut
- 140 grammi jahu
- tsipake soola

Kreemi jaoks:
- 500 grammi maasikaid
- 300 grammi rabarbrit
- 1 spl maisitärklist
- suhkrut
- 200 ml vahukoort

Valmista esmalt maasika-rabarbikeedis. Selleks tükelda rabarber, koorida pole vaja ning pane natukese veega madalale tulele potti keema. Sega aegajalt. Kuumuta, kuni rabarber on pehme.

Purusta maasikad saumiksriga ning lisa pehmeks keenud rabarbrile. Maitsesta moos suhkruga. Lisa maisitärklis ning keeda 1 min, et segu pakseneks. Lase täielikult jahtuda.

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkru ja soolaga heledeks kohevaks vahuks. Sõelu peale jahu ning sega õrnalt kokku. Määri küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 220kraadises ahjus 7-8minutit.

Eemalde biskviit plaadilt ning aseta pealmine pool allpool suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Kata niiske rätikuga. Lase jahtuda.

Kui moos ja biskviit on jahtunud, vahusta vahukoor tugevaks vahuks ning sega õrnalt kokku maasika-rabarbimoosiga. Eemalda biskviidipõhjalt küpsetuspaber ning määri maasika-rabarbrikreem biskviidile. Keera küpsetuspaberi abil rulli ning lase külmikus tunnike tõmmata. Head maiustamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...