Ma olen täielik brownie-sõltlane. Küpsetan neid pealt praguneva kooriku ja sametiselt pehme sisuga koogikesi tihti. Alati on muidugi tarvis ka natuke katsetada ja viimati saigi lähenevate jõulude nimel nad kergelt pühade hõngulised tehtud. Apelsin ja shokolaad on ju teada-tuntud toimiv kooslus ja lisades juurde veel vahukomme, mis brownie sees mõnusalt venivaks küpsevad, ongi laule panna mõnus, natuke jõulune küpsetis.
Valmib 16 koogikest:
- 125 grammi võid
- 2 suurt muna
- 150 grammi suhkrut
- 150 grammi nisujahu
- 50 grammi kvaliteetset kakaopulbrit
- 0,5 tl soodat
- 150 grammi suhkrut
- 150 grammi nisujahu
- 50 grammi kvaliteetset kakaopulbrit
- 0,5 tl soodat
- 1 spl hapukoort
- 1 keskmise apelsini riivitud koor ja mahl
- 100 grammi vahukomme
Sulata või, lase jahtuda. Vahusta kausis munad suhkruga heledaks vahuks, sega juurde või, hapukoor ja apelsinimahl. Sega omavahel jahu, sooda, kakao ja sõelu taina hulka. Sega läbi. Viimasena lisa väiksed vahukommid ning riivitud apelsini koor. Sega , et lisandid ühtlaselt jaotuks, aga mitte üleliia.
Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (mina kasutan 32X20cm kandilist vormi).
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Brownie peabki seest jääma kergelt nätske, seega ära üle küpseta. Lase jahtuda ja lõika 16ks. Head maiustamist!
Oo, apelsini lisamine on huvitav idee!
VastaKustutaIse lisasin viimati Dubbel Nougat tükikesi (nagu Wiener Nougat) ja kreeka pähkleid.
Nougat on minu suur lemmik - võin seda paljalt lõputult süüa. Kas jäi seda täitsa tunda või sulasid nougati tükikesed koogiga üheks?
VastaKustutaMõnusalt pehmeks jäid. Olid sulanud küll aga mitte päris üheks. Koos pähklitega oli veel eriti mõnus tunda erinevaid koostisi.
VastaKustutaMilliseid vahukomme kasutasid?
VastaKustutaAnna-Maria, minul olid Marcs&Spenceri väikesed vahukommid.
VastaKustutaCooking Delicious, katsetan peagi ka nougati lisandiga brownied ära.
Kreeka pähkel on muidugi klassikaline lisand ja see meeldib mulle ka browniede juures väga.