esmaspäev, 30. jaanuar 2012

Kohupiimakorvikesed sidrunikaramelliga - brüleekreemi nälja kustutaja

Brüleekreem on üks mu lemmikumaid magustoite. Mulle meeldib just klassikaline brüleekreem - kuldse karamellikaanega, põhjas imekaunid vaniljeseemned. Põhjus, miks ma ei ole seda magustoitu kordagi ise kodus teinud on selles, et söön siis ise kõik valmistatud vormikesed ära ja et sellist aplust vältida, käin brüleekreemi jao pärast kohvikus söömas. See aga ei takista mul kodus igasugu sarnaseid magustoite tegemast, et brüleekreemi isu taltsuda.

Need kohupiimatäidisega korvikesed on just sellised isukustutajad. Kreemise kohupiimatäidisega, mis vaniljeseemnetest kumab ning krõbeda karamellikaanega, mis mõnusalt krõbiseb. Lisaks muidugi kuldne lehttainakorvike, mis kõike seda headust kokku seob. Millegi pärast pole 3-4 selle koogikese jutti ära söömine mingi apluse tunnusmärk...

12 koogikest:
- 400 grammi lehttainast
- 1 spl kaneeli
- 500 grammi kohupiimapastat
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 3 tl tavalist suhkrut
- 2 muna
- 1 spl jahu
Karamelliks:
- 3 spl suhkrut
- 1 sidruni mahl

Rulli tainas lauale lahti ja määri pealt kaneeliga. Lõika tainas 12 ruuduks ja pista paberiga vooderdatud muhvinivormidesse. Küpseta 220 kraadises ahjus 5 minutit.
Täidiseks sega kokku kohupiim, suhkrud, jahu ja munad. Soovi korral lisa sidruni koort. Jaota täidis eelküpsetatud korvidesse ja küpseta 20 minutit 180 kraadi juures.

Karamelli valmistamiseks sega väikeses anumas kokku suhkur ja sidrunimahl ning kuumuta pliidil, kuni moodustub tume karamell. Sellel ajal ära sega, võid vaid potikest kallutada, et suhkur ühtlasemalt karamelliseeruks. Võta lusikaga natuke karamelli ja kui see lusikal hangub, eemalda tulelt. Kui karamell voolab, lase madalal kuumusel veel podiseda.

Vala karamell koogikestele ja lase 30 minutit jahtuda-tahkuda. Head krõbistamist!

2 kommentaari:

  1. No vot sellepärast ma seda blogi armastangi - siit leiab igavesi klassikuid (suurepärase tegemisõpetusega muidugimõista) ja teinekord jälle midagi täiesti lihtsat ja geniaalset - nagu seegi retsept - läheb kinldasti katsetamisele:)

    VastaKustuta
  2. Kristel, suur suur aitäh Sulle liigutava kommentaari eest. Mul on siiralt hea meel, kui siit ikka täitsa erineva külje alt inspiratsiooni ja mõtteid leiab.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...