teisipäev, 17. jaanuar 2012

Pardisupp, mitte salat - aasia poole kaldu

Part on minu suur lemmik. Aastaid ei tellinud ma restoranis midagi muud kui parti - sest seda ise ju ei tee. Kuni ühel hetkel avastasin, et kodus pardi valmistamine on üks lihtsamaid asju - külmale pannile, nahk all pool, keskmisel kuumusel rasv välja ja nahk krõbedaks, soola-pipart, teine pool ja teine 10 minutit, soola-pipart ja siis veel 10 minutit fooliumi sees järelvalmimist ning olemas. Õnnestub alati.
Mis aga puutub sellesse suppi siin, siis internetiavarustest inspiratsiooni otsides ei leidnud ma ühtki pardi suppi, ainult salateid (vaata pealkirja). Ja nii see retsept ise loodud saigi. Suppi on pandud lisandeid nii tai- kui ka jaapani köögist, aga see kõik kõlas väga hästi kokku ja moodustas mõnusalt tummise (part), samas siiski kerge (selge leem), ent toitva (soba-nuudlid) kõhutäie.

Ja see ilmselt on taas mingi minu kiiks, aga kõik sellised tumeda, kirka puljongiga supid tunduvad mulle hirmus pidulikud, mida sobib hästi ka külalistele pakkuda.

Neljale:
- 1 soola ja ohtra pipraga praetud pardifilee
- peotäis pruune shampinjone
- 2 pöidlasuurust juppi ingverit
- 3-4 spl soja
- 2 tl pad-thai pastat
- 2 tl laimimahla
- kahe brokoli varre osa
- soba nuudleid

Pane liitrisse vette keema peenikesteks tikkudeks lõigatud ingver, maitsesta soja ja pad-thai kastmega. Lisa viiludeks lõigatud shampinjonid ja keeda tasasel tulel 10minutit.

Samal ajal koori brokoli varred ja lõika samuti tikkudeks. Lisa puljongile koos soba nuudlitega ja keeda kaaneta potis 5 minutit. Maitsesta laimi mahlaga, vajadusel lisa soja.

Eemalda pardifileelt nahk ja lõika ribadeks. Viiluta part.

Jaota supp nelja kausi vahel, tee sama pardi ja krõbeda nahaga. Puista peale rohelist sibulat. Serveeri kohe. Head pardisuppi!

1 kommentaar:

  1. ei tea kas siit on inspiratsiooni saadud, aga täna on nii kohvik more kui mooni päevapakkumisteks just pardisupid:)kindlasti proovin järele, tundub väga maitsev!

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...