reede, 3. veebruar 2012

Peet ja kõrvits - need mu sõbrad alati

Eestist on suurem peedi hullustus juba ammu üle käinud ja on, ma loodan, et palju neid, kelle jaoks need nii lihtsad ja aastaid vaid salatiks ja marineerimiseks kasutatud viljad nüüd midagi hoopis teist pakuvad. Ja kui kuskil on keegi, kes väidab, et tervislikult toitumiseks peab rahakott puuga seljas olema, suunake alumisele pildile. Sellele värvide mängule ei jää see roog maitses mitte kuidagi alla ning lisaks sellele pole vist poes palju soodsamat, kui peet ja kõrvits?
Ma ise igaljuhul alles vaevlen peedi ja kõrvitsa (avastamise) hullustuse käes ja kuna juba mitmendat kuud ei saa nädalatki olla, ilma, et peedi ja kõrvitsa kooslus isutama ei hakkaks, panen selle täiustatud kujul siia kirja - minu lemmikuks on saanud just selline kombinatsioon maitsetest ja lisanditest, kuigi siin kirjutet peet + feta ülistus on igati kehtiv. Ja pealegi, pimedal talveaal kulub selline värviteraapia lihtsalt kõigile ära.

Neljale:
- 3 väiksemat peeti
- pool väiksemast muskaat- või keegelkõrvitsast (Solarisest leiab)
- pehmet fetat
- kõrvitsa seemneid
- oreganot
- oliiviõli
- soola, pipart
- balsamikreemi

Koori peedid ja lõika suupärasteks tükkideks. Sega ahjuvormis õli ja maitseainetega läbi ning küpseta 180kraadi juures 20 minutit.

Samal ajal puhasta-tükelda kõrvits ja sega see oliiviõli ja soola-pipraga läbi. Kui peedid pool-pehmed, lisa kõrvitsatükid pannile ja pane 20 minutiks ahju tagasi.
Tõsta ahjutemperatuur 200 peale, lisa roale feta, kõrvitsaseemned ning nirista peale balsamikreem. Küpseta 15 minutit. Serveeri kuumalt, lihaprae lisandina või lihtsalt hea saiaga. Värve!

3 kommentaari:

  1. Ilmselgelt väga maitsev....ma ise ka jätkuvalt punapeeti ja kõrvitsat avastamas/nautimas:)
    Äkki sa annad hea vihje, mis fetat sa kasutad...mis on sinu jaoks alati nö kindel valik?

    VastaKustuta
  2. Liina, on imemaitsev. Sõltuvust-tekitavalt :)
    Merle, mina kasutan seda kõige tavalisemat, sinises, 500 grammises kartongpakis fetat.

    Ülimalt oluline on jälgida, et tegemist oleks nii öelda tavaversiooniga, mite LIGHT tootega, kuna viimases on taimerasv sees, samas, kui rasva% kuivaines erineb külluslikuversiooniga võrreldes vaid 1%.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...