kolmapäev, 31. oktoober 2012

Kiire kanavokk kõrvitsaga - argiõhtu abimees

Kõrvitsa aeg on täies hoos ja mina muutkui küpsetan, hautan, vokin ja krõbistan isegi toorelt seda imelist vilja. Kes veel endiselt arvab, et kõrvits vaid marineerimiseks verivorsti kõrvale on? 
Siin üks kiire vokiroog, mis argiõhtul heaks abimeheks. Valmib 20 minutiga, täidab kõhtu ja on mõnus soe kausitäis, aga samas siiski kerge roog, mis sisaldab palju kasulikku köögivilja. 

Kahele: 
- 2 kanafileed
- 3 spl teriyakikastet*
- 2 spl sojakastet
- 1 suurem sibul
- küüs küüslauku
- 300 grammi kõrvitsat
- 3 spl magusat tšillikastet
- soovikorral (külmutatud)herneid

Lõika kanafilee suupärasteks tükkideks ja pane teriyaki ning sojakastmega seisma. Puhasta sibul, lõika poolkuudeks ning haki küüslauk. Koori kõrvits ja lõika kuubikuteks. 

Kuumuta vokkpann ja lisa kanafilee. Pruunista 5 minutit kõrgel kuumusel aeg-ajalt segades. Lisa sibul, küüslauk ja kõrvits ning kuumuta pidevalt segades minuti jagu. Lisa poole klaasi jagu vett, keera tuli maha ja lase kaane all 15minutit haududa, et kana läbi küpseks ja kõrvits pehmeneks. 

Eemalda kaas, vajadusel lisa soola, maitsesta tšillikastmega, soovikorral lisa herned ja kuumuta läbi. Kui pannil on liigselt vedelikku, tõsta kuumust ja lase kastmel kokku keeda. Serveerimi keedetud munanuudlite, koriandri ja/või wakame-salati ning tšillihelvestega. Head kõrvitsa avastamist! 

* Kasutan kollase sildiga klaaspurgis Santa Maria teriyaki kastet. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...