kolmapäev, 17. märts 2010

Mac&cheese - vanakooli klassik üllatavalt maitsvas uues kuues

Mac&cheese on vist küll rohkem USA kodutoiduklassika, aga kes meist poleks ülikooli ajal keedetud Manni makaronidele Merevaiku hulka seganud ja otse pannilt seda suure mõnuga söönud?

Siin üks märtsikuu Oma Maitsest silma jäänud retsept, kus sellele vanale lemmikule annavad uut ja toekamat maitset peekon, porru ja herned. Esmapilgul lihtne kombinatsioon annab kokku tõeliselt maitsva ja mõnusa roa, mis sobib ideaalselt täiustama kodust õhtut teleka ees.

Jagub kahele väga näljasele:
- 1 pakk suitsupeekonit (Näiteks Rakvere)
- 1 väiksem porru
- 200 grammi külmutatud herneid
- 1 tops basiiliku-tomati Merevaiku (175grammi)
- 30 grammi parmesani või muud tugeva maitsega juustu
- 200 grammi makarone (ideaalsed on sarvekesed)
- soola
- pipart

Keeda tugevalt soolatud vees makaronid pehmeks. Samal ajal lõika peekon väiksemateks tükkideks ja prae pannil läbi. Lisa porru ja prae 5minutit. Sega hulka merevaik ja hauta madalal kuumusel minut. Maitsesta natukese soola ja pipraga. Lisa hulka külmutatud herned, sega läbi ja hauta madalal kuumusel mõni minut. Kurna makaronid, pane tagasi potti ja sega hulka peekoni-juustu kaste. Pane roog kuumakindlasse nõusse, raputa peale riivitud parmesan ja küpseta ahjus grilli all, kuniks juust on kuldne (ca 5min). Serveeri kohe. Head kokkamist!

1 kommentaar:

  1. See oli hea! Lihtne valmistada ja kiirelt valmiv.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...