Otsetõlke sõna -tassikook- ei sobi kohe kuidagi. Pole sel kõla ega ka tegema-sööma kutsuvad külge. Ega me ju tiramisut tõlgi: tõsta-mind-üles-kook. Samas jälle cupcake on liiga võõrapärane, et teda otse ja püsivalt kasutusele võtta. Nagu brownie nimigi. (Rahu ja selguse mõttes mainin, et antud hetkel on tegemist minu isikliku arvamusega, mida kellelegi peale ei suru)
Hoolimata oma tõlkimatust nimest on cupcake üks ütlemata hea ja mõnus ja tore maius. Valmistada on võimalik neid lõputuarv erinevaid variatsioone (vanilje, pähkli, sidruni, mustika, virsiku-koore, maasika-juustukoogi, coca-cola, kirsi-cola jne maitselisi). Muffinist eristab cupcake´i suurus (nad on tiba väiksemad) ning külluslikum sisu ja kate. Cupcake on alati, ALATI kaunistatud kreemiga.
Need siin on hästi klassikalised, tugevalt shokolaadised, üldse mitte magusad väikesed luksuslikud koogikesed, peal toorjuustu-shokolaadikreem.
Retsept Hummingbird Bakery legendaarsest varamust. Kergelt mugandatud.
Valmib 12 glasuurmuhvinit (väike nimekatsetud aga ebaõnnestunud, vist, sest kaetud on need kreemi, mitte glasuuriga ((ingl.creamcheese frosting)):
- 100 grammi nisujahu
- 120 grammi suhkrut
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- suts soola
- 40 grammi toasooja võid
- 30 grammi tumedat, kvaliteetset kakaod
- 1 muna
- 120 ml piima
- vaniljeekstrakti või - suhkrut
Kreemi jaoks:
- 50 grammi toasooja võid
- 150 grammi toorjuustu
- 50 grammi tuhksuhkrut
- 50 grammi kakaod
Sega omavahel jahu, suhkur, sool, küpsetuspulber. Sõelu hulka kakao. Sega sisse (miksriga) toasoe või, kuni saad kergelt puruse massi.
- 120 ml piima
- vaniljeekstrakti või - suhkrut
Kreemi jaoks:
- 50 grammi toasooja võid
- 150 grammi toorjuustu
- 50 grammi tuhksuhkrut
- 50 grammi kakaod
Sega omavahel jahu, suhkur, sool, küpsetuspulber. Sõelu hulka kakao. Sega sisse (miksriga) toasoe või, kuni saad kergelt puruse massi.
Klopi teises anumas kokku piim, muna ja vaniljeekstrakt (kui kasutad vaniljesuhkrut, lisa see alguses kuivainetele).Vala pool segust jahu hulka ja sega ühtlaseks. Vala ülejäänud vedelik taina hulka ja sega nii kaua, kuni koostisained on just segunenud - ära üle sega, nii saad tihked kõvad koogikesed.
Jaota tainas 12 pabervormi ja küpseta 170 kraadises ahju keskosas 20-25 minutit, kuni koogikesed peale vajutades tagasi vetruvad.
Valmista shokolaadi-toorjuustukreem. Selleks vahusta või heledaks vahuks, sega hulka sõelutud tuhksuhkur ja kakao ning toorjuust. Sega ühtlaseks.
Glasuuri jahtunud koogikesed, serveeri maitsva tee või kvaliteetse kohvi kõrvale. Head meisterdamist!
Valmista shokolaadi-toorjuustukreem. Selleks vahusta või heledaks vahuks, sega hulka sõelutud tuhksuhkur ja kakao ning toorjuust. Sega ühtlaseks.
Glasuuri jahtunud koogikesed, serveeri maitsva tee või kvaliteetse kohvi kõrvale. Head meisterdamist!
Nii isuäratavad näevad välja! Mina kutsun "teekoogikesteks" (http://www.heatoit.com/2010/11/teekoogikesed-cupcakes.html), aga seda parema puudumisel:)
VastaKustutaTeekoogike on kah omal kohal.
VastaKustutaNamis pakuti kreemimuffin, mis mulle isegi meeldib.
Sealt saab vahvust juurde keerata seda kreemitud-muffiniks nimetades.