teisipäev, 16. november 2010

Midagi julgetele vol 2 - hirvesüdamevõiku

(Nooblimas) restoranis kõlaks selle roa nimetus umbes nii - rukkileival serveeritud portveinis glaseeritud hirvesüda õunakastmega rukolapadjal.

Aga ma ei suutnud kiusatusele vastu panna ja seda hirvesüdamevõikuks nimetada. See on küll imemaitsev ja erutav ja erakordne, aga siiski, pärast tööd, 10 minutiga kokku tehtud kiire eine.

Siinkohal suur tänu varustajale imelise liha ja elamuste eest. Ja link - midagi julgetele vol 1 juurde.

Hirvesüda ja südamed üldse on Eestis veel vähe hinnatud kaup - müüakse neid tihti koeratoiduks ja sügavkülmutatult, kuid tegelikuses on südameliha ääretult hõrk maitseelamus. Nooblites restoranides aegajalt ikka südameliha kohtab.

Õigesti töödeldes jääb süda pehme ja ääretult maitsev. Proovige kindlasti. Kanasüdamed on juba üsna hästi kättesaadavad ja kuigi erineb siin kirjutatust vägagi, on elamus ja vaheldus siiski vähemalt sama suur.

Jagub neljale:
- 1 hirvesüda
- 4 viilu korralikku rukkileiba (poest on parim Borodino leib)
- 100 grammi rukolat
- 8 spl õunapüreed
- 1 klaas/ca 250 ml portveini
- 1 tl suhkrut
- soola, värskelt jahvatatud pipart
- head oliiviõli
- praadimiseks õli ja võid

Puhasta süda kelmetest ja lõika suupärasteks tükkideks. Kuumuta pannil õli ja või ning prae kiiresti kõrgel kuumusel süda (võtab max 5min). Maitsesta soola, pipraga.

Lisa pannile portvein ja 1 tl suhkrut ning redutseeri kõrgel kuumusel, kuni portvein on kokku keenud ja südametükid kaunilt punasätendavad.
"Loomapiinamine südamega"
(Küpsis sai lõpuks muidugi ka oma jao)

Aseta taldrikule hästi kergelt röstitud leivaviil, selle peale 2 spl õunapüreed, sinna peale rukolalehed. Nirista peale natuke head oliiviõli. Jaota glaseeritud südametükid leibadele, raputa peale soola ja purusta värsket pipart. Serveeri kohe. Julgust ja pealehakkamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...