kolmapäev, 30. november 2011

Väike päike igas päevas ehk riisi-kõrvitsapuder hommikutusastele

Käimas on teine nädal, kus ma söön igal hommikul (laupäeva pannkoogid välja arvatud) ühte ja sama hommikusööki. Lisaks sellele, et see täidab väga tervislikult kõhtu, on see kooslus ka pööraselt maitsev ning värvikombinatsioon tasandab hästi päikese puudujääke. Valmistamisviis on imelihtne, kui kõrvitsapüree purgis olemas on. Mina näiteks valmistasin üle-eelmine nädalavahetus 13-kilosest kõrvitsast püreed ja võin öelda, et pea pool on juba otsas. Kõrvitsapüree tegemisõpetus on siin samas blogis kirjas (Kliki SIIA)

Pudru keetmine ei ole nüüd muidugi mingi retsept, aga minul on kogused hästi paika timmitud ja töötab alati, mistõttu panen ta siia kirja, äkki tekib see tervislik sõltuvus nii teistelgi.
Ühele:
- 60 ml riisihelbeid
- 120 ml vett
- 120 ml kõrvitsapüreed
- näpuotsake soola
- 2 tl suhkrut

Pane riisihelbed ja vesi potti, lase keema, keera tuli madalaks ja hauta kaane all 10minutit.
Sega hulka sool, suhkur, kõrvitsapüree, hauta 1 minut. Serveeri hapuka moosiga, minu lemmik on kollase pudru vastu erksalt särav kirsi-mandlimoos. Päikest!

2 kommentaari:

  1. Huvitav. Kohe esimesena ei tueks pähe putru ja kõrvitsat kokku panna aga eks peab uskuma, et toimib =)

    VastaKustuta
  2. Toimib tõesti imehästi. Ja pealekauba nii tervislik :)
    Provi kindlasti!

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...