esmaspäev, 24. september 2012

Magustoidud pokaalis - desserdi kiirabi


Ma olen magusa inimene. Kui antakse valida kiluvõileiva või moosisaia vahel, võtan alati viimase. Kui antakse valida shokolaadikoogi või sefiiritordi vahel, võtan mõlemad. Ma armastan magusat. Seetõttu ongi mul vahel vaja nüüd ja kohe midagi head ja küpsetamiseks siis enam küll aega pole. 

Siin tulevad appi magustoidud, mida saab serveerida pokaali sees, nende kokkusegamiseks läheb vaid mõned minutid ja sööma saab asuda juba paarikümne pärast. Igavesti head retseptid ka õhtusöögi lõpetuseks, kui suure pearoa meisterdamise kõrvalt koogiküpsetamiseks aega ei jää. 

Küpsise-maasika maius

Kõik, kes lapsepõlves armastasid piima sisse küpsiseid pudistada - see magustoit on teile. Küll kordades nooblimas kuues, nii et sobib ka pidulauale, aga nostalgiahelgi lööb põlema siiski. Neljale:- 1 pakk Selga kondenspiima küpsiseid- 250 ml vahukoort- 1 spl suhkrut- 1 tl vaniljesuhkrut- 200 grammi maasikaid Vahusta koor suhkrutega, kuni saad mõnusalt pehme vahu.Pudista klaasi põhja kaks küpsist, tõsta peale vahukoor ja tükelda hulka mõned maasikad. Samamoodi tee teine kiht. Kaunista maasikate ja küpsisepuruga. Serveeri 30 minuti pärast. 



Sefiiripokaal aprikoosidega
 Neljale:- 4 külmutatud vaniljesefiiri pallikest- 400 grammi kohupiimapastat- 1 splt suhkrut- 4 aprikoosi- 1 granaatõun- kaunistuseks melissi Külmutamine annab sefiirile kergelt beseelikku krõbinat, mis sobib ideaalselt magustoitu tekstuuriandjaks. Kui magustoitu teha ei taha, on kümutatud niisama mõnus magus vahepeala, natukene jäätise ja besee hübriid. 

Sega kokku kohupiimapasta ja suhkur, jaota 4 pokaali vahel. Tükelda aprikoosid ja jaota popaalidesse. Puhasta granaatõun.

Vahetult enne serveerimist tükelda igasse pokaali üks sefiiripallike, puista peale granaatõunaseemneid, kaunista melissiga. Serveeri kohe. 

Mõnusat ladumist!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...