Klaasike veini,
tükike juustu ja magus-vürtsikas sibulamoos - kõlab ju nagu ideaalne kooslus?
Kõik, kes kunagi
ise sibulamoosi teinud, teavad, et väikese purgi sibulamoosi tegemiseks peab
esmalt kõigepalt kõvasti pisaraid valama, sest sibulad keevad moosi tehes nii
palju kokku, et väikese purgi jaoks tuleb puhastada ja lõikuda kilo jagu
sibulaid - sellise koguse sibula peale tulevad pisarad silma mitte ainult
hakkijale, vaid kõigile, kes vähegi ligiduses viibivad.
See keedus siin
täidab kõik sibulamoosi nõuded - magusalt vürtsikas, mõnusa sibulamekiga, mis
maitseb ka sibulavihkajatele, lisaks valmib ilma ühegi pisarata.
Poole liitri jagu
moosi:
- 1 kg kõvemaid
pirne
- 250 ml vett
- 2-3 spl sibulahelbeid*
- 1 tl jahvatatud kurkumi
- 0,5 tl soola
- 1 spl
valgeveiniäädikat
- 1-2 spl
balsamiveiniäädikat
Eemalda pirnidelt
südamik ja tükelda väiksemaks, keeda veega kaane all pehmeks. Lisa
sibulahelbed, sool ja kurkum, keeda 30 minutit aeg-ajalt segades kaaneta potis,
et keedis pakseneks. Maitsesta äädikaga, keeda kõrgel kuumusel 5 minutit ning
villi seejärel puhastesse purkidesse. Lase jahtuda. Serveeri kreekeritel koos
mõnusa juustuga. Hääd keetmist!
*Santa Marial on röstitud sibulahelbed valikus, mis moosis mõnusalt tagasi enda algmõõtu paisuvad ja ohtralt maitset annavad.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar