Küpsisetort on meie kõigi lapsepõlveklassika. Ainuüksi seepärast on see suurepärane kook, et seda sai ka 5aastasena aidata emal kokku panna, kuna mängus pole ei kuuma pliiti ega teravaid nuge.
Küpsisetorte/kooke on tuhandeid erinevaid ja see siin on tõesti küpsisetort, mitte kook - shokolaad ja kirsid
on ju väga luksuslik kooslus ning selles siin on mõlemat ohtralt. Näeb ka väga noobel välja, mistõttu sobib
kaunistama iga pidulauda. Jagub kaheksale.
Tordiks:
- 3 pakki shokolaadiküpsiseid*
- 500 grammi kreemjat kohupiima (mitte pasta)
- 1 spl suhkrut
- 350 grammi kompoti kirsse
- 5-6 spl kirsikompoti vedelikku
Glasuuriks:
- 80 grammi 70% shokolaadi* + 20 grammi
kaunistuseks
- 1 kuhjaga teelusikat kakaod
- 100 ml kirsikompoti vedelikku
Küpsiste kastmiseks kirsikompoti vedelikku
Valmistamine:
Mõõda glasuuriks välja 100ml kirsikompoti
vedelikku.
Kreemi valmistamiseks tükelda kirsid ja sega
kohupiima ning suhkruga. Vajadusel lisa 5-6spl kirsikompoti vedelikku, et
saaksid paremini määritava, kuid siiski paksu kreemi.
Kasta küpsiseid hetkeks kirsivette ja lao
taldrikule 3X3 ruut. Kata poolega kreemist ja lao teine kiht küpsiseid, mille
peale pane ülejäänud kreem ja kata see omakorda küpsisetaga. Pane tort külma
tahenema.
Glasuuri valmistamiseks kuumuta kirsivedelik
peaaegu keemiseni ja lase mõni minut jahtuda. Samal ajal tükelda shokolaadi
hästi peeneks ning lisa seejärel koos kakaoga kirsivedelikule. Sega korralikult
kokku, et shokolaad sulaks ja kakao tükke ei jääks. Lase 10 minutit külmkapis
jahtuda.
Vala glasuur ettevaatlikult tordile, kui see
veel liigselt voolab, lase vahepeal esimesel kihil hanguda. Kaunistuseks tõmba köögiviljakoorijaga tordile shokolaadist laastud. Lase enne serveerimist vähemalt 3 tundi
tõmmata. Head ladumist!
*Kasutan pehmeid ja muredaid Selga küpsiseid ning 70% Laima tumedat
Kirsside ja šokolaadiga on üks minu lemmikumaid variante küpsisetordist. Suu jookseb nüüd hirmsasti vett :) Näeb tõsti väga luksuslik välja.
VastaKustutaTegin eile seda kooki tänaseks isadepäevaks ja tõesti oli ülimalt maitsev! Ainult et panin kohupiima 2 tuubi (seda Alma kreemi) ja terve purgi kompotikirsse tükeldasin ära ja sain 2 kihti veel peale panna. Seega jäi natuke kõrgem. Muidu välimuselt samasugune. Kui muidu on küpsisetordid üsna lihtsakoelised, siis tõepoolest see kook oli märksa luksuslikum.
VastaKustutaÜLIHEA tõesti, aitäh retsepti eest!
Millist kreemijat kohupiim kasutada, mis ei ole pasta? Kas topis kohupiimasid?
VastaKustuta