reede, 23. juuli 2010

Maasika bellini - klaasitäis suve


Nagu pealkiri lubab - see tõesti on klaasitäis suve - maasikatest mesimagus ja proseccost särtsuvalt jahutav, läbinisti päikseline!

Bellini on kuulus Itaalia kokteil, mis pärineb Veneetsiast. Traditsiooniliselt valmistatakse proseccost ja virskipüreest. Siin aga palju kohalikum ja julgen väita, et maitsvam variant :)

Vaja läheb:

- 1 pudel kvaliteetset proseccot või muud kuiva vahuveini*
- 500 grammi maasikaid
- 2 spl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut

Püreesta maasikad suhkrutega. Vala kannu või klaasidesse. Pikenda jääkülma proseccoga. Naudi!

*Alkoholivaba variandi jaoks võta 1,5liitrit kvaliteetset mulliga vett.

6 kommentaari:

  1. Aitäh, Piret.
    Julgelt saab öelda, et maitseb sama hästi, kui välja paistab.

    VastaKustuta
  2. On tõesti ilus. Me joome suviti ka üsna arvestatavates kogustes proseccot (üks roosa itaallane on eriline lemmik) :)

    VastaKustuta
  3. Aitäh, Pille.
    Kas jagad äkki oma lemmiku nime/ostuvihje?

    VastaKustuta
  4. 1.4? ;)

    Seda roosat Proseccot ostame Delicatost, Rose Veneto on nimeks, tootja Villa Teresa. Sama tootja Prosecco Veneto on ka väga hää (pilt siin: http://farm4.static.flickr.com/3189/3068600297_55cd5a970a_b.jpg)

    VastaKustuta
  5. See, et Bellinit, kus virsik on maasikaga asendatud, nimetatakse Rossini'ks tegelikult. Kui paned vàrskeltpressitud apelsinimahla, on Mimosa ja koos granaatòunamahlaga Tintoretto. Neis viimastes tavaliselt lisatud suhkrut/suhkrusiirupit ei ole, aga eks see natuke sòltub maitsest.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...