kolmapäev, 21. juuli 2010

Tuunikalasalat värske kartuliga - imemaitsev toekas lõunasalat

Nii nagu igal aastal ootan ma esimesi mahlaseid rabarberivarsi ja suvemahlaseid maasikaid, ootan ma ka esimesi, sulelise koorega värskeid kartuleid.

Kuumal suvepäeval pole paremat õhtusööki kui auravad varajased kartulid rohke kodujuustu-tomati-kurgi salatiga. Järgmisel päeval saab aga ülejäänud kartulitest (kui tõesti see ime juhtub, et mõni üle jääb) valmistada imelise salati tuunikala ja hernestega.

Ühel lõunal olid mul köögilaual munad ning karp tuunikala ja kui mu elukaaslane kööki astus ütles ta:"Sa teed seda salatit, täna tuleb hea lõunasöök!" Ja seda vaid kahe koostisosa põhjal, kuid tunne oli juba köögis olemas.

See salat tõesti on maitsev hoolimata oma väga lihtsatest koostisosadest ja mitte kõige esinduslikumast välimusest. Kogused on pigem sellised tunde järgi aga üritan siia miskid määrad kirja saada.

Jagub neljale:
- 10-12 väiksemapoolset värsket keedetud kartulit
- 1 karp kvaliteetset tuunikalakonservi(väga hea on M&S allikavees tuunikala)
- 3-4 kõvaks keedetud muna
- purk konservherneid
- 2 shalottsibulat
- 5-6spl majoneesi
- soola
- natuke pipart

Nõruta tuunikala ja herned. Haki sibul peeneks ja lõika kartul ratasteks. Haki kahvliga muna katki ning tuunikala kiud lahti. Sega kõik ained ettevaatlikult omavahel ja lisa maitse järgi majoneesi, soola-pipart. Serveeri musta leivaga. Head proovimist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...