reede, 19. oktoober 2012

Tiramisu küpsisekook - lihtsam kui eales arvata võiks...


Klassikaline Itaalia magustoit tiramisu (tõlkes - tõsta mind üles) on minu suur lemmik. Ise valmistan ma seda magustoitu oma itallasest sõbra ema retsepti järgi, mis on mul kirja pandud siin
Ja ma tean, et ei ole üldse ilus nimetada asju, mis mitte kuidagi ei sarnane originaalile nende nimega, aga täiesti ootamatult on selle imelihtsa küpsisekoogi maitsekombinatsioon äärmiselt lähedane just sellele kuulsale itaallasele. Täiusliku kombo saamiseks soovitan kõrvale kohvi.  

Algselt oligi plaanis teha üks tore triibuline küpsisetort, mis koosneb vaid kahest erinevast põhiasjast, kus kokku on pandud kaks äärmust - helevalge vanilje ja tume mõrkjas shokolaad, aga tulemus oli midagi palju rohkemat, kui lihtsalt tore zebratriibuline kook. Esimese ampsuga meenus tiramisu ja nii lihtne see nimepanek oligi. 
Neljale:
- 1 pakk vanilje küpsised*
- 1 pakk shokolaadiküpsiseid*
- 250 grammi vaniljepudingut
- 250 grammi shokolaadipudingut

Laota taldrikule 2X2 ruut küpsistest ja täidisest nii, et vaniljeküpsiste peale kakaopuding, seejärel shokolaadiküpsised, mille peale vaniljepuding; siis jälle vaniljeküpsised ja kakaopuding. Ettevaatust liiga kõrge koogi ladumisel, et see viltu ei vajuks. 
Kõige peale pudista katki ülejäänud 2 küpsist. Lase külmkapis 5 tundi tõmmata. Naudi hea kohviga. 
* Kasutan pehmeid ja muredaid Selga küpsiseid. 

5 kommentaari:

  1. Siin ei ole tiramisuga küll midagi pistmist. Puhas küpsisetort! ;)

    VastaKustuta
  2. Anonüümne - seepärast ongi ju postituses öeldud: "Ja ma tean, et ei ole üldse ilus nimetada asju, mis mitte kuidagi ei sarnane originaalile nende nimega, aga täiesti ootamatult on selle imelihtsa küpsisekoogi maitsekombinatsioon äärmiselt lähedane just sellele kuulsale itaallasele. Täiusliku kombo saamiseks soovitan kõrvale kohvi."

    VastaKustuta
  3. Mis pudinguga tegemist on?

    VastaKustuta
  4. Anonüümne, kasutan täitsa tavalist Tere pudingut.

    VastaKustuta
  5. Suur aitäh retsepti eest :) ülimaitsev oli! Teen teine kordki.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...