Minu jaoks on nädalavahetusel pannkookide tegemine muutunud üsna tähtsaks rituaaliks ja traditsiooniks. See on pikk, mõnus ja ääretult maitsev hommikusöök hea kohvi ning parima võimaliku toiduga, mida ennelõunal pakkuda.
Kuigi ma armastan õhukesi ülepannipannkooke, meeldib mulle vahel teha ka selliseid pontsakaid väikeseid pannkooke, mis suus sulavad. Mina ei kasuta retseptis mitte vanaemade moodi keefiri, vaid ricottat, mis annab pannkookidele juustukoogise tekstuuri ja maitsenüansi.
Jagub 3-4le:
- 500 grammi ricottat
- 3 suurt muna
- 3 spl suhkrut
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 100 grammi jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsake soola
Eralda munakollased ja -valged. Sega kokku ricotta, munakollased, suhkrud, jahu ja küpsetuspulber. Vahusta munavalged nõksu soolaga kohevaks ja sega õrnalt taina hulka. Küpseta nakkumatul pannil madalal kuumusel mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri soovitud lisandiga. Ilusaid hommikuid!
Vaata ka, kuidas teha õhukesi ülepannipannkooke ja pehmeid hapukoorepannkooke.
issand jumal. ma tahan neid KOHE praegu. :) koguaeg imestan su tublidust. viis pluss!
VastaKustuta:) Kahjuks on lõuna vist juba peetud, muidu shiu koju ja pannkoogid pannile - selline natuke pikem lõuna, et töönädal korralikult käima tõmmata :)
VastaKustutakas neid peaks praadima ilma õlita? sest ilma õlita tundub see olevat täiesti mission impossible :(
VastaKustutaMina praen neid mitte-nakkuval pannil ilma õlita, töötab.
VastaKustutaIlmselt tuliuuel pannil neid praadida õlita ei saaks, aga sisse töötanud pannil saab õlita hakkama.
Optsioon on ka pann esmalt vähese õli ja paberrätikuga õlitada ning siis katetada - ehk õnnestub.
Mis on see valge asi seal peal? :) see tundub nii hea :)
VastaKustutaKarru, see on kodus tehtud kondenspiim :)
VastaKustutaKoos nende imepehmete pannkookidega on kreemine kondsenspiim kohustuslik.
Õpetus siin samas blogis olemas: http://k2trinkokkab.blogspot.com/2010/08/kuidas-teha-kodust-kondenspiima-suu.html