Teriyaki on traditsiooniline Jaapani grillimismeetod ja -kaste (teri tähendab Jaapani keeles läiget, mille glasuur lihale jätab ja yaki on grillima)
Teriyaki kastet tehakse sojakastmest, mirinist ja suhkrust/meest, mis redutseeritakse kokku paksemapoolseks kastmeks. Mulle meeldib poest enim Santa-Maria teriyaki, kuna see on paksem ja üsnagi magus. Siin üks mõnus roog, mida saab ideaalselt valmistada nii grillil, kui ka tavaahjus.
Retsept sööja kohta:
- 1 keskmine kanafilee
- pool punast paprikat
- pool kollast paprikat
- 2 spl teriyaki kastet
Lõika kanafilee suupärasteks tükkideks ja pane teriyaki kastmesse marinaadi. Lase mõni tund-üleöö tõmmata. Puhasta paprikad ja lõika suupärasteks tükkideks.
Lüki kana ja paprika vaheldumisi vardale, pintselda üle teriyaki kastmega ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuniks kana on läbiküpsenud ja kuldne. Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar