pühapäev, 12. september 2010

Hõrk ja mahlane sidrunikeeks - väike üllatus tee kõrvale


Kas teil on ka sedasi juhtunud, et küpsetate parasjagu midagi maitsvat, mil väike kiiks sees - näiteks peedi-shokolaadimuhvineid või hapukapsakooki ja kogemata satub retsepti lugema mõni (meessoost) skeptik, kes teatab, et tema sellist imelikku asja küll ei söö?!

Just seepärast on ka selle postituse nimi sidrunikeeks, mitte suvikõrvitsa-sidrunikeeks, mida see tegelikult on. Valmis kooki pakkudes ei oska keegi eales pakkuda, et seal korralik ports tervislikku suvikõrvitsat sees on.

Hästi sobib koogis kasutada just ülekasvanud, suurte viljade liha, mida ka lihtsam riivida. Retsept nami-nami varasalvest. Kergelt mugandatud.

Suur keeks, 12le:
- 2 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 0,5 dl heledat muscavado suhkrut
- 200 grammi ehk 4 dl riivitud suvikõrvitsat
- 2 tl sidrunikoort, 1 spl mahla
- 3,5 dl jahu (2,5 tavalist, 1 dl täistera)
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 1,5 dl oliiviõli
(- peotäis metsapähkleid)

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega eraldi kausis kuivained ja lisa rahulikult segades munavahule. Sega hulka oliiviõli, riivitud suvikõrvits, sidrunikoor ja -mahl. Soovi korral lisa metsapähkleid.
Küpseta 170kraadises ahjus 60 minutit või kuni puutikk jääb kontrollides puhtaks. Lase vormis jahtuda. Serveeri tee kõrvale. Head ninapidi vedamist!

NB! Keeks on laktoosivaba.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...